Tesla Semi elektrische vrachtwagen verslaat concurrentie in uitgebreide test

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 16-10-2023, om 11:40 uur

Tesla heeft met zijn eerste elektrische vrachtwagen, de Semi, indrukwekkende prestaties neergezet en daarmee de concurrentie ver achter zich gelaten. Deze prestatie getuigt van het vakmanschap van Tesla in het ontwikkelen van een baanbrekende elektrische vrachtwagen. De evaluatie, uitgevoerd door het North American Council for Freight Efficiency (NACFE), richtte zich op criteria zoals actieradius en efficiëntie, met belangrijke rivalen zoals Volvo en Freightliner in de vergelijking.

De test

De Tesla Semi overtrof alle verwachtingen in de test, waarbij het op alle fronten indruk maakte. Zowel de actieradius, prestaties als het snelladen scoorden hoog. De testers benadrukten met name de consistente snelheid waarmee de Semi kon worden opgeladen.

Deze test was geen eenvoudige vergelijking tussen vrachtwagens, maar een serieuze evaluatie. Gedurende twee weken werden 22 elektrische vrachtwagens met elkaar vergeleken. De voertuigen werden geleverd door PepsiCo voor het onderzoek. Eerder werd de Tesla Semi getest door de Americaanse komiek Jay Leno. Lees hier het artikel.

Opvallende resultaten

Een opvallend resultaat uit de test was dat de Tesla Semi met een volle acculading een indrukwekkende afstand van 643 kilometer kon afleggen, en het laden van de batterij tot 80 procent slechts 45 minuten kostte. Over een periode van 18 dagen reed de Semi van PepsiCo een gemiddelde afstand van 923 kilometer per dag, en dit met een totaalgewicht van 32,6 ton. Hiermee overtrof Tesla de concurrentie aanzienlijk. De Nikola Tre BEV van WattEV kwam op de tweede plaats met een gemiddelde dagelijkse afstand van slechts 410 kilometer, minder dan de helft in vergelijking met Tesla.

Dit overtuigende resultaat uit het "Run on Less" onderzoek vormt een sterke reclame voor de Tesla Semi. Tesla heeft zich duidelijk bewezen als een vooraanstaande speler in de ontwikkeling van volledig elektrische vrachtwagens.

Meer Tesla nieuws

Bereken je maandelijkse Tesla lease bedrag

Tesla model Y configureren

Tesla model Y configureren

Tesla Model 3 configureren

Tesla Model 3 configureren

Tesla Model S configureren

Tesla Model X configureren