Tesla verlaagt opnieuw de prijzen van de Model 3 en Y in de Verenigde Staten

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 10-10-2023, om 10:30 uur

Tesla blijft consistent zijn prijzen verlagen, en na de recente prijsdalingen van de Model S en Model X in Nederland, zien we nu ook een nieuwe prijsdaling voor de Model 3 en Model Y in de Verenigde Staten.

In september heeft Tesla de prijzen van de Tesla Model S en Model X in Nederland verlaagd met aanzienlijke bedragen, waarbij de Model S tot wel €22.500 goedkoper werd en de Model X vergelijkbaar profiteerde van lagere prijzen. Tegelijkertijd werden ook de prijzen voor deze modellen in de VS verlaagd. Nu voert Tesla opnieuw prijsverlagingen door in zijn thuisland, dit keer voor de zeer populaire Model 3 en de veelgevraagde Model Y.

Hoewel de prijsdalingen voor de Model 3 en Model Y niet zo drastisch zijn als die voor de Model S en Model X, is dit begrijpelijk gezien eerdere prijsverlagingen voor deze modellen. De Tesla Model 3 met achterwielaandrijving wordt nu met enkele procenten goedkoper in de Verenigde Staten, met een startprijs van ongeveer €36.940 na conversie.

Prijzen Long Range en Performance

De prijzen voor de Model 3 Long Range en de Performance-versie dalen respectievelijk met $1.250 en $2.250. Ook de Long Range- en Performance-varianten van de Tesla Model Y zien een prijsverlaging van $2.200 in de Verenigde Staten. Deze prijsaanpassingen volgen kort op de aankondiging van Tesla's productie- en aflevercijfers voor het derde kwartaal, waaruit bleek dat zowel het aantal geproduceerde auto's als het aantal afgeleverde exemplaren lager was dan in de eerste twee kwartalen van het jaar.

Het is op dit moment nog niet bekend of deze prijsverlagingen ook in Nederland zullen worden doorgevoerd. De huidige prijzen voor de Tesla Model 3 beginnen bij €42.990 voor de achterwielaangedreven versie (Long Range: €50.990), terwijl de Model Y met achterwielaandrijving een startprijs heeft van €46.990. De Model Y Long Range en Performance-modellen kosten respectievelijk €53.990 en €59.990.

Bereken je maandelijkse Tesla lease bedrag

Tesla model Y configureren

Tesla model Y configureren

Tesla Model 3 configureren

Tesla Model 3 configureren

Tesla Model S configureren

Tesla Model X configureren