Tesla viert mijlpaal van zes miljoenste auto

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 04-04-2024, om 14:30 uur

Slingers, Taart en een Persoonlijke Boodschap van Elon Musk. Het Amerikaanse automerk Tesla heeft een nieuwe mijlpaal bereikt door de productie van zijn zes miljoenste voertuig te voltooien. Deze mijlpaal komt slechts kort na het bereiken van de vorige.

Zes Miljoenste Tesla: Een Grijze Model Y

Een grijze Tesla Model Y is het zes miljoenste exemplaar dat van de productielijn is gerold, en het werd afgelopen week geproduceerd.

Versnelde Productie

In september vorig jaar stond de teller nog op vijf miljoen voertuigen. Dit illustreert de aanzienlijke versnelling van het productietempo in de afgelopen jaren. In 2023 leverde Tesla maar liefst 1,8 miljoen auto's af. Een andere opmerkelijke mijlpaal werd in oktober bereikt toen de Europese verkoop de grens van een miljoen Tesla's overschreed.

Wereldwijde Verkoop: Vooral in de VS en China

Het merendeel van de zes miljoen Tesla's die tot nu toe zijn gebouwd, is buiten Europa verkocht. Vooral in de Verenigde Staten en China is de verkoop gestaag toegenomen.

Verwachtingen en Toekomstplannen

Tesla voorziet dat de groei in verkoop dit jaar iets zal afnemen. De anticipatie richt zich nu vooral op het goedkopere model zoals de Model 3 dat naar verwachting volgend jaar in productie zal gaan. Dit nieuwe model alleen al zou uiteindelijk goed kunnen zijn voor de verkoop van zo'n miljoen exemplaren per jaar.

Mijn conclusie


Ondanks de toenemende concurrentie vanuit China, blijft Tesla een enorme voorsprong hebben met betrekking tot het bouwen van elektrische auto's. Dit is niet een proces dat eenvoudig te kopiëren is en kost jaren aan ervaring en optimalisaties. Een EV moet van hoogstaande kwaliteit zijn als mensen overwegen om over te stappen van benzine auto's naar elektrisch rijden. Door de voorsprong op haar concurrenten, denk ik dat de groei in verkoop van Tesla's alleen nog maar zal toenemen de komende jaren.

Laatste Tesla nieuws