Tesla wilt mensachtige robots inzetten voor laboratoriumwerk

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 14-06-2024, om 10:30 uur

Tesla heeft voor het eerst twee van zijn mensachtige Optimus-robots aan het werk gezet in een fabriek, zo kondigde de Amerikaanse autofabrikant aan op X. "Ze zijn autonoom taken aan het uitvoeren in de fabriek", meldt het bedrijf van Elon Musk.

Details over fabriek en taken

Welke fabriek en welke taken het betreft, is niet bekendgemaakt. Volgens Tesla lopen de mensachtige robots al dagelijks door het kantoor en de laboratoria. “In de afgelopen twee jaar hebben we drie belangrijke ontwerpwijzigingen van Optimus en vier aanpassingen van de hand ontwikkeld”, aldus Tesla.

Beperkte inzet van robots

In april zei Musk dat de robots eenvoudige productietaken in het laboratorium konden uitvoeren en dat het de bedoeling was ze beperkt in te zetten op de productielijn. Ze zouden tegen het einde van 2025 te koop worden aangeboden aan andere bedrijven. Musk denkt dat Optimus op de lange termijn waardevoller wordt dan alle andere producten van het bedrijf.

Concurrentie in de markt

Tesla is niet de eerste die met menselijke robots werkt. Eerder sloot BMW een overeenkomst met robotfabrikant Figure voor de inzet van menselijke robots voor zijn BMW-productie in een fabriek in de Verenigde Staten.

Mijn conclusie

Dit is weer een bevestiging dat Tesla meer is dan een autofabrikant en op meerdere vlakken bezig is de wereld te verbeteren door de inzet van techniek.

Laatste Tesla nieuws