Run op Model 3 verwacht door einde lage bijtelling

Door de hogere bijtelling die volgend jaar (2020) ingaat dreigt er een ware run te ontstaan op elektrische auto’s. Meerdere media waaronder de NOS (bron) schrijven over consumenten die hun bestelling voor een elektrische auto dit jaar nog geleverd willen hebben zodat ze nog kunnen profiteren van de 4% lage bijtelling. Hierdoor lopen de levertijden aardig op. Dit geldt ook voor de populaire Tesla Model 3. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Hogere bijtelling 2020

Nog even in het kort...wat gaat er nu precies veranderen aan de bijtelling voor elektrische auto’s vanaf 1 januari 2020? Momenteel betaal je nu in 2019 nog 4% bijtelling tot de eerste €50.000,- van de fiscale waarde van een elektrische auto. Volgend jaar gaat de bijtelling omhoog en het bedrag waarover diezelfde bijtelling geldt omlaag. De situatie in 2020 is namelijk als volgt: je betaalt dan 8% bijtelling over de eerste €45.000,- van de fiscale waarde van de auto. Wil je weten wat dit precies gaat kosten aan maandelijkse bijtelling? Lees dan dit eerder gepubliceerde bericht.

Hogere levertijd Tesla Model 3?

Het jaar waarin de elektrische auto op kenteken is gesteld is leidend voor de bijtellingsregels die gelden voor die specifieke auto. Als de auto op kenteken is gesteld in 2019 dan gelden de bijtellingsregels van 2019 als de auto op kenteken is gesteld in 2020 dan die van 2020…Vervolgens wordt deze bijtelling dan 5 jaar lang vastgesteld op hetzelfde tarief dat gold tijdens de eerste tenaamstelling.

Om te profiteren van de huidige lagere bijtelling is het dus belangrijk dat je elektrische auto dit jaar nog wordt geleverd en op kenteken wordt gesteld. Hierdoor lopen momenteel de levertijden van verschillende producenten van elektrische auto’s al aardig op. Tesla heeft met haar Model 3 de leveringen aardig op orde. Op de website van Tesla wordt momenteel nog gecommuniceerd dat de verwachte levering plaatsvindt in augustus als je vandaag (10 Juli 2019) bestelt. Ditzelfde geldt voor MisterGreen.

Wacht niet te lang...

De levertijd ligt momenteel dus nog op 1-2 maanden voor de Tesla Model 3 maar de kans is groot dat deze verder zal toenemen naarmate meer mensen dit jaar nog een Tesla Model 3 zullen bestellen. Tesla heeft ook al aangekondigd dat ze de duurdere Model S en X voorlopig nog niet zullen opfrissen. Dit duidt aan dat Model S en X dus geen focus hebben en ze alle productiecapaciteit nodig hebben voor de Tesla Model 3.

Wacht dus niet te lang als jij nog wilt profiteren van 4% lage bijtelling en vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery