Tesla onttrekt zich aan wereldwijde economische crisis

Eigenlijk alle economen, overheden en instanties zoals het CPB zijn het erover eens: we bevinden ons in een economische crisis en dit kan door het Corona-crisis ook nog wel even duren. Tesla onttrekt zich aan deze malaise met een skyhigh aandeel, prima verkoopcijfers in Q1 én een record.

Tesla Aandeel skyhigh: $745,21

Op het moment van dit schrijven (17 april 2020) zitten we midden in de Corona-crisis. De afgelopen 3 dagen is er zelfs een recordaantal Corona-doden genoteerd in de VS. De volledige economie ondervindt hier hinder van en ook Tesla heeft maatregelen moeten treffen zoals het tijdelijk sluiten van de fabriek. Toch heeft dit geen (negatieve) gevolgen gehad voor de waarde van het aandeel. Na een forse daling net na de Corona-uitbraak is het aandeel weer opgeklommen naar $745,21: ruim $300,- meer dan de waarde waarmee Tesla 2019 afsloot ($418,33).

Oorzaken goede cijfers Tesla:

Er zijn verschillende oorzaken waarom Tesla ook dit jaar weer prima presteert. In dit stuk benoemen we de 4 belangrijkste redenen: goede verkoopcijfers Q1 2020, Musk’s hulp aan de Amerikaanse overheid, Tesla’s weerbaarheid en behaalde record in China.

Ruim 88 duizend verkochte Tesla’s in Q1 2020

In totaal produceerde Tesla 102.672 auto’s werden er 88.400 auto’s afgeleverd. De cijfers hadden qua productie zelfs nog hoger kunnen uitvallen, aangezien de fabriek in Shanghai enkele weken gesloten was. De verwachting is wel dat de verkoop in Q2 lager zal zijn, omdat de gevolgen van het Corona-virus vanaf eind-maart pas écht zichtbaar zijn in de VS: hoofdafnemer van het bedrijf.

Tesla ventilatoren Amerikaanse ziekenhuizen

Tijdens de enorme productie, vond het bedrijf van Musk toch nog tijd om ook iets anders te ontwikkelen en produceren: ventilatoren om ziekenhuizen bij te staan in de Corona-crisis.

Er worden zoveel mogelijk bestaande auto-onderdelen gebruikt om op die manier snel veel ventilatoren te kunnen produceren. Ook geeft Tesla engineer Joseph Mardall aan dat ze hiervoor hebben gekozen omdat zij deze producten goed kennen en vertrouwen. In onderstaand filmpje is te zien wat Tesla tot nu toe heeft bewerkstelligd:

Weerbaar: productie opschroeven & kapitaal

Eerder genoemde cijfers over het productierecord en het binnen no time kunnen ontwikkelen van ventilatoren voor de zorg bevestigen dat Tesla een wendbare organisatie is. Het beschikbare kapitaal maakt dit onder meer mogelijk. Investeerders (particulier, zakelijk én de politiek) zien heil in het merk, waardoor het bedrijf geen moeite heeft met kapitaal op te bouwen. Wat te denken van het aanbod de stad Joplin in de staat Missouri: $1 miljard om de Cybertruck fabriek te bouwen in de stad.

Dit immense hoge bod is niet zonder reden gedaan: er komen per dag 5.873 reserveringen binnen voor dit nieuwe model, waardoor de teller nu al op meer dan 500K backorders staat!

De Cybertruck is ook bij MisterGreen al te reserveren. Lees hier meer over de Cybertruck of klik op onderstaande button als je interesse hebt.

Nóg een record: stijging van 449% verkochte Tesla’s in China in maart

Terwijl China in maart nog volledig in rep en roer was vanwege het Corona-virus, wist Tesla in deze regio toch een enorm record te vestigen. Terwijl het bedrijf in februari 2.314 auto’s wist te verkopen, steeg dit aantal in maart naar 12.709! Deze groei werd bereikt in een periode waarin de totale autobranche in China juist 43,4 procent lager uitviel dan dezelfde maand vorig jaar. Inmiddels is het aantal registraties in april weer aangetrokken, waardoor de verwachting is dat Tesla het aantal weer gaat overstijgen.

Er is maar 1 Elon Musk: bewuste uitspraken zorgen voor koersdaling Tesla-aandeel

Musk zou Musk niet zijn als hij over deze situatie niet zou tweeten. Maar de tweet die hij verstuurde, verbaasde toch een hoop Tesla-volgers. In plaats van blijdschap, deelde Elon Musk met zijn volgers dat het het Tesla-aandeel belachelijk hoog vond.

Tesla stock price is too high imo

— Elon Musk (@elonmusk) May 1, 2020

De reactie van twitteraar @TradeLikeElvis spreekt boekdelen: investeerders zijn niet blij met de tweet die een koersdaling opleverde van 9%. Maar wat zien we 2 dagen later: het aandeel kruipt gewoon weer omhoog naar het sky-high cijfer van enkele dagen eerder.

Ons advies m.b.t. het aanschaffen van een Tesla op dit moment: occasions!

Wil jij snel kunnen genieten van je Tesla en hierbij profiteren van het gunstige bijtellingspercentage uit het jaar 2019 (4% in plaats van 8%)? Neem dan eens een kijkje in onze occasionshop: hier zijn nog enkele modellen voordelige modellen te vinden.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery