Auto's afschrijven: wordt Tesla de eerste auto zonder afschrijvingen?

'Negatieve afschrijving', is dit überhaupt mogelijk voor auto's? Volgens Elon Musk, CEO van Tesla Motors, is het antwoord hierop 'ja': en wel met zijn Tesla's.

FSD software:

De reden? De Tesla software, ook wel Full Self-Driving Software (FSD) genoemd. Elke Tesla die vandaag de dag uitrijdt bevat hardware waar deze software op kan draaien. Op dit moment kost de FSD software €7.400,-. Men verwacht dat deze zelfrijdende FSD software komende jaren duurder wordt, naarmate nieuwe functies worden uitgebracht.

Afschrijven op Tesla's zelfrijdende software is onnodig. Sterker nog, deze software wordt met de komst van veel meer zelfrijdende functies steeds duurder. - Elon Musk

Wat kan je met de FSD software?

Naast de gebruikelijke functies die auto's van deze tijd hebben, zorgt de FSD software ervoor dat je met een Tesla nóg meer kan:

  • Je auto automatisch laten sturen, remmen en acceleren met de Autopilot;
  • De Tesla automatisch laten rijden naar de ingevoerde bestemming, middels Autopilot navigatie;
  • Jouw voertuig automatisch laten wisselen van rijbaan op de snelweg met de functie Auto Lane Change;
  • Parkeren! Zowel fileparkeren als haaks parkeren zijn vanaf nu een fluitje van een cent met de optie Autopark;
  • Je auto laten voorrijden met de Summon functie. Dit is ideaal voor als het regent, maar ook als je op een grote parkeerplaats staat. Vind jouw populaire Model 3 namelijk maar eens snel terug tussen al die vergelijkbare modellen, want er zijn er tegenwoordig veel in Nederland!

Wat kan die FSD software binnenkort?

Én er wordt verwacht dat FSD binnenkort meer kan! Dit zit er onder meer aan te komen:

  • Herkennen van- en reageren op verkeerslichten & stopborden;
  • Automatisch rijden binnen de bebouwde kom;
  • Zelfrijdende taxi-voertuigen op het opkomende Uber-achtige netwerk van Tesla, waarmee jouw Tesla inkomsten kan gaan genereren.

Meer over de FSD software?

Via deze link is het volledige artikel van Co-Founder/Director Mark Schreurs te lezen. Hij spreekt in het artikel onder meer over de de invloed van Tesla's FSD op Wall Street en over Tesla als SaaS (software-as-a-service). Ook staat er een foto van de FSD computer in het artikel. En deze is kleiner dan je denkt!

Op de hoogte blijven van alle laatste ontwikkelingen rondom Tesla?

Mark blogt actief op LinkedIn over alle nieuwe ontwikkelingen binnen Tesla. Volg Mark om op de hoogte te blijven.

FSD upgrade aanvragen?

Lease je bij MisterGreen maar heb je geen FSD? Waarschijnlijk is het mogelijk jouw Tesla te upgraden, lees hier hoe je dat kan doen.

MisterGreen raadt al haar klanten aan om te kiezen voor de Tesla software upgrade. De verwachting is dat de FSD-software zorgt voor een waardestijging van de auto, of wel negatieve afschrijvingen. Meer weten? Neem contact op met onze supportafdeling of klik hieronder op meer info opvragen.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery