Je bent niet ingelogd

Login om de voortgang van je voorstellen te zien.

Log hier in

Ben je geïnteresseerd in het leasen van een Tesla als auto van de zaak? Dan is de kans groot dat je bijtelling moet betalen. De bijtelling is een soort belasting die je betaalt wanneer je de auto van de zaak ook privé wilt gebruiken. Deze bijtelling wordt onder andere berekend op basis van je salaris en de uitstoot van je auto. Om die laatste reden vinden veel mensen het interessant om een Tesla te leasen aangezien deze geheel uitstootvrij is. Bereken hieronder met onze bijtelling calculator wat de bijtelling wordt in jouw situatie.

Bijtelling Tesla in 2019 & 2020

Hoe wordt de Tesla bijtelling berekend?
De bijtelling van een nieuwe Tesla wordt berekend op basis van drie factoren:

  1. Het bijtellingspercentage van de auto - deze wordt bepaald o.b.v. de uitstoot van de auto.
  2. Prijs van de auto - gebaseerd op de cataloguswaarde incl. opties
  3. Belastbaar jaarinkomen - Het bijtellingsbedrag wordt opgeteld bij je bruto jaarinkomen. Op basis van je bruto jaarinkomen wordt bepaalt in welke belastingschijf je valt.

Tesla bijtelling 2019
Sinds 1 januari 2019 is de bijtelling voor klanten van een nieuwe elektrische auto aanzienlijk toegenomen. Hiermee is de bijtelling voor Tesla's dus ook omhoog gegaan. De bijtelling voor een elektrische auto van de zaak was in 2018 slechts 4% over de gehele cataloguswaarde. In 2019 zijn deze bijtellingsregels verandert. Nu betaal je namelijk 4% bijtelling over de eerste €50.000,- van de cataloguswaarde. Over het restbedrag betaal je nu, in 2019, een bijtelling van 22%. Voor bijvoorbeeld een nieuwe Tesla Model S wordt de bijtelling in 2019 daarom honderden euro’s per maand duurder dan in 2018.

Tesla bijtelling 2020
In 2020 blijven de bijtellingsregels voor elektrische auto's hetzelfde als die in 2019 (zie hierboven). In 2021 zal er echter 22% bijtelling gelden over de gehele cataloguswaarde!

Het is ook mogelijk om een Tesla te huren. Je betaald dan geen bijtelling.

Bijtelling berekenen Tesla Model S, 3 en X

Wij hebben een handige calculator gemaakt zodat je precies kan berekenen hoeveel de bijtelling voor jouw Tesla gaat worden.

Tesla occasions met 4% lage bijtelling

Momenteel hebben we nog een aantal Tesla occasions beschikbaar met nog een aantal jaar 4% lage bijtelling omdat ze voor 1 januari 2019 op kenteken zijn gezet. Bekijk het aanbod hier.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery