Tesla bijtelling berekenen

Gebruik de calculator voor de Tesla Model Y, 3, S en X onderaan deze pagina.

Heb je de mogelijkheid om een Tesla van de zaak te leasen? De kans is dan groot dat je bijtelling moet betalen. De bijtelling is een soort belasting die je betaalt wanneer je de auto ook voor privé gebruikt. Deze bijtelling wordt onder andere berekend op basis van je salaris en de uitstoot van je auto. Om die laatste reden vinden veel mensen het interessant om een Tesla te leasen aangezien deze geheel uitstootvrij is. Bereken hieronder met onze bijtellingscalculator wat de bijtelling wordt in jouw situatie.

Tesla bijtelling berekenen 2023

Hoe wordt de Tesla bijtelling berekend?

De fiscale bijtelling, eigen bijdrage, van een nieuwe Tesla wordt berekend op basis van drie factoren als je meer dan 500 privé kilometers per jaar rijdt:

  1. Het bijtellingspercentage van de auto - bepaald o.b.v. de uitstoot van de auto.
  2. Prijs van de auto - gebaseerd op de cataloguswaarde van de auto incl. opties
  3. Belastbaar jaarinkomen - Het bijtellingsbedrag wordt opgeteld bij je bruto jaarinkomen. Op basis van je bruto jaarinkomen wordt bepaalt in welke belastingschijf je valt.

In onderstaande tabel kan je zien dat de bijtelling voor elektrische auto in Nederland met kleine stapjes elk jaar verhoogd wordt. Vanaf 2026 is het bijtellingspercentage voor een 100% elektrische auto hetzelfde als dat van een fossiele brandstofauto. Wil jij dit jaar nog rijden in een Tesla en profiteren van de lage bijtelling? Klik dan hier om de online configurator op de website te starten om jouw gewenste Model Y samen te stellen. Bestel jouw Tesla Model Y NU!

Lees hier meer over de Model Y.

Bijtelling berekenen

In de tabel kan je gemakkelijk de bijtelling per model en uitvoering berekenen. Je ziet in de kolommen de prijzen voor 2022 en 2023, zo kan je in één oogopslag zien wat je bespaart als je dit jaar nog een Tesla leaset met 16% bijtelling.

Model 3
Rear-Wheel Drive
Bijtelling ex. btw
20232024
Belastingschijf 37%€ 222€ 222
Belastingschijf 49,5%€ 298€ 298

Het laatste Tesla nieuws