Tesla bijtelling berekenen

Gebruik onze bijtellingscalculator voor de Tesla Model Y, 3, S en X onderaan deze pagina

Ben je geïnteresseerd in het leasen van een Tesla als auto van de zaak? Dan is de kans groot dat je bijtelling moet betalen. De bijtelling is een soort belasting die je betaalt wanneer je de auto rijdt voor privé gebruik. Deze bijtelling wordt onder andere berekend op basis van je salaris en de uitstoot van je auto. Om die laatste reden vinden veel mensen het interessant om een Tesla te leasen aangezien deze geheel uitstootvrij is. Bereken hieronder met onze bijtellingscalculator wat de bijtelling wordt in jouw situatie. Let op: de bijtelling wordt verhoogd vanaf 2022 van 12% naar 16%

Bijtelling berekenen Tesla 2021 en 2022

Hoe wordt de Tesla bijtelling berekend?

De fiscale bijtelling, eigen bijdrage, van een nieuwe Tesla wordt berekend op basis van drie factoren als je meer dan 500 privé kilometers per jaar rijdt:

  1. Het bijtellingspercentage van de auto - deze wordt bepaald o.b.v. de uitstoot van de auto.
  2. Prijs van de auto - gebaseerd op de cataloguswaarde van de auto incl. opties
  3. Belastbaar jaarinkomen - Het bijtellingsbedrag wordt opgeteld bij je bruto jaarinkomen. Op basis van je bruto jaarinkomen wordt bepaalt in welke belastingschijf je valt.

In onderstaande tabel kan je zien dat de bijtelling voor elektrische auto in Nederland met kleine stapjes elk jaar verhoogd wordt. In 2026 is het bijtellingspercentage voor een 100% elektrische auto hetzelfde als dat van een fossiele brandstofauto. Wil jij dit jaar nog rijden in de beste elektrische lease auto van dit moment en profiteren van de lage bijtelling? Klik dan hier om de online configurator op de website te starten om jouw gewenste Model Y samen te stellen. Bestel jouw Model Y NU, want dan weet je zeker dat je dit jaar nog de nieuwst Tesla rijdt. Lees hier meer over de Model Y.

Bijtelling berekenen

In de tabel kan je gemakkelijk de bijtelling per model en uitvoering berekenen. Je ziet in de kolommen de prijzen voor 2021 en 2022, zo kan je in één oogopslag zien wat je bespaart als je dit jaar nog een Tesla leaset met 12% bijtelling.

Model 3
Rear-Wheel Drive
Bijtelling ex. btw
20222023
Belastingschijf 37%€ 288€ 298
Belastingschijf 49,5%€ 385€ 398