Tesla onthult dubbele laadaansluiting

Naast de standaard laadaansluiting gaat Tesla een lokale aansluiting verwerken in haar auto's. Tesla heeft officieel bevestigd dat de Model S en Model X voor de Chinese markt als eerste worden uitgerust met een extra laadaansluiting. Er is vooralsnog geen bevestiging voor het Europese CCS en Japanse CHAdeMO-laadnetwerk.

Nieuw design

Tesla heeft aangekondigt dat het voor de Chinese markt een nieuw laad-design gaat ontwikkelen voor de Model S en X. Om de ruimte te bieden aan beide laadaanlsuitingen, wordt deze verplaatst. De laadaansluiting ziet er bij dit nieuwe design meer uit als een conventionele 'tankdop'.

Chinese markt

In de Verenigde Staten en Canada gebruikt Tesla haar eigen standaard laadaansluiting en in Europa wordt de standaard Mennekes plug gebruikt. Net als in Europa, werd in China in eerste instantie ook gebruik gemaakt van deze Mennekes plug.

De Chinese overheid heeft aangekondigd dat het de productie en verkoop van brandstofauto’s uit gaat faseren en hiermee de vraag naar elektrische auto's zal stimuleren. Met deze extra laadaansluiting speelt Tesla handig in op de stijgende vraag. De Chinese overheid heeft namelijk een eigen laad-standaard ontwikkelt (GB/T20234-2015), wat in een hoog tempo wordt uitgerold door het gehele land.

Helaas is er nog geen bevestiging van een dergelijke Europese standaard of dat ook de Model 3 deze extra laadaansluiting zal krijgen. Wat je in deze video hebt kunnen zien, is dat de Model 3 wel de ruimte heeft voor een extra aansluiting. Is deze hier dan ook al geschikt voor gemaakt? Wordt vervolgd.

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.