Tesla Pickup Truck: wat weten we erover?

Nederland is niet bepaald een grote afzetmarkt voor pick-up trucks. In de Verenigde Staten zijn dit type auto’s echter al jaren een best-seller. Het is dan ook niet zo vreemd dat Tesla, met haar thuismarkt in gedachte, van plan is om een pick-up truck op de markt te brengen. Misschien staan wij Nederlanders straks wel ook in de rij voor deze elektrische pick-up truck. lees verder.

Geintje van Tesla?

Vorig jaar kondigde Tesla’s CEO Elon Musk aan dat na de Tesla Model Y, het de beurt is aan de Tesla pick-up truck. Deze aankondiging deed hij tijdens de onthulling van de Tesla Semi en de nieuwe Tesla Roadster. Veel mensen dachten destijds dat het om een grap ging. Maar zoals wel vaker is gebleken bij Musk blijft het niet bij een geintje. Onlangs vroeg hij namelijk via Twitter om feedback op zijn Tesla pick-up truck.

What would you love to see in a Tesla pickup truck? I have a few things in mind, but what do you think are small, but important nuances & what would be seriously next level?

— Elon Musk (@elonmusk) June 26, 2018

Bigger is better

We weten nog maar heel weinig over de Tesla pick-up truck aangezien er sinds de aankondiging vorig jaar weinig over naar buiten is gekomen. Uit de Tweets die Musk echter met zijn volgers deelde kunnen we het volgende te weten komen: de truck wordt groot...héél groot.

Wat weten we tot zover over de Tesla pick-up truck?

  • Volgens Musk past er straks een reus op de bestuurdersstoel
  • De Tesla pick-up krijgt 6 zitplaatsen
  • De actieradius zal 650 tot 800 kilometer bedragen
  • De truck zal standaard zijn uitgerust met vierwielaandrijving en intelligente luchtvering
  • De Tesla pick-up truck zal een 240-volt contact hebben voor ‘power tools’.
  • Zal een trekkracht hebben van 130.000.000 kg
  • Kan blijven drijven

Leverdatum en prijzen

Over een verwachte leverdatum en prijzen is nog helemaal niets bekend. Tevens staat dus de Model Y eerst op de planning waarvan de leverdatum en prijzen ook nog niet bekend zijn. Wil je op de hoogte blijven van nieuws rondom de Tesla pick-up truck en Tesla Model Y? Schrijf je dan in op onze MisterGreen nieuwsbrief.

P.s. je hebt nog anderhalve week om nog dit jaar een Tesla te leasen met lage bijtelling. Klik hier voor een offerte!