Tesla prijswijzigingen voor bepaalde uitvoeringen en ‘Full Self Driving’

Eerder werd door Tesla bekendgemaakt dat de eerder aangekondigde prijswijzigingen voor ‘Solid Black’ en ‘Pearl White Multi-Coat’ live zijn in de configurator. Daarnaast werden voor bepaalde uitvoeringen ook de prijzen gewijzigd. De prijs van de Tesla Model 3 Performance werd verlaagd (de prijzen van de Long Range en Standard Range Plus blijven hetzelfde). De prijzen van de Tesla Model S en X zijn verhoogd aangezien het instapmodel, de ‘Standard Range’, is komen te vervallen. Nu heeft Elon Musk via Twitter aangekondigd dat ook de prijs voor ‘Full Self Driving’ omhoog zal gaan. Lees verder

Full Self Driving

Momenteel wordt elke Tesla die nieuw wordt besteld standaard geleverd met Autopilot zonder extra kosten. Hiermee kan de auto automatisch sturen, accelereren en remmen voor andere voertuigen en voetgangers in dezelfde rijstrook. Nog een stap verder dan Autopilot is de Full Self Driving functie. In Nederland beter bekend als Volledig zelfrijdende besturing. Hiermee kan de auto naast de functies van Autopilot ook nog de volgende zaken:

  • Navigeren met Autopilot: automatisch rijden van oprit tot afrit op de snelweg, inclusief knooppunten en het inhalen van andere voertuigen.
  • Autopark: zowel fileparkeren als haaks parkeren
  • Summon: je auto komt vanaf de parkeerplaats automatisch naar je toe. Echt waar…

Verder staat op de website van Tesla dat later dit jaar nog de volgende Volledig Zelfrijdende functies worden verwacht:

  • Herkennen van, en reageren op verkeerslichten en stopborden.
  • Automatisch rijden binnen de bebouwde kom

Tesla waarschuwt echter dat deze functies de auto niet zelfrijdend maken. Actief toezicht van de bestuurder is nog steeds vereist. In Nederland zijn volledig zelfrijdende voertuigen overigens nog niet toegestaan op de openbare weg.

Steeds meer waard, steeds duurder

Stel je eens voor: momenteel parkeer je de auto zodra je op bestemming bent aangekomen en blijft deze vaak daar ongebruikt staan. Als je de auto makkelijk zou kunnen delen met iemand anders, of nog beter, als de auto helemaal zelf rond kan rijden kan je er makkelijk geld aan verdienen. Denk er bijvoorbeeld aan dat de auto als taxi of pakketjesbezorger gaat rondrijden. Tesla is dit allemaal van plan met haar Robotaxi plan. Wanneer je geld kan verdienen aan je auto kan je het zien als een ‘appreciating asset’, iets dat steeds meer waard wordt. Om die reden heeft Tesla CEO Elon Musk aangekondigd dat de Volledig zelfrijdende besturing steeds duurder wordt. In een Tweet kondigde hij aan dat vanaf 16 augustus de Volledig zelfrijdende besturing $1.000,- duurder wordt. Dit komt neer op zo’n €800-€1.000. In zijn tweet stelt hij ook dat de prijs elke maand omhoog zal gaan en dat je er dus van profiteert als je vroeg bestelt! Klik hier voor meer informatie.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery