Tesla Roadster

De snelste auto ter wereld

Tesla Roadster

Tesla Roadster

De oorspronkelijke Tesla Roadster zette de volledig elektrische automaker op de kaart, ook al herinneren de meeste Model S en Model X kopers zich dat niet. Oorspronkelijk zou de nieuwe Roadster in 2021 lanceren, maar het nieuwe model is nog niet op de markt. De tweede generatie Roadster overtreft zijn voorganger door toevoeging van twee kleine achterstoelen, aanzienlijk meer range en een jega performance boost. Volgens Tesla's CEO Elon Musk gaat de nieuwe Tesla Roadster in 1,9 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft de auto een topsnelheid van 400 km/u. Dat zijn cijfers waarvan we heel erg hopen dat ze accuraat zijn wanneer deze elektrische snelheidsmonster eindelijk komt.

Prijzen en welke te kopen

Tesla beweert dat het de basis Roadster zal aanbieden voor $200.000 en een limited-edition Founders Series voor $50.000 meer. We hebben geen details over wat de twee onderscheidt, behalve dat er slechts 1000 Founders Series modellen gebouwd zullen worden. Als je een verzamelaar bent, is het misschien de extra euro's waard, maar bespaar anders je geld. We zullen de informatie toevoegen als er meer details zijn.

EV-motor, vermogen en prestaties

Toen de nieuwe Tesla Roadster in november 2017 als concept werd onthuld, pochte Musk een aantal pie-in-the-sky prestatiecijfers voor deze auto, waaronder een 100 km/u tijd van 1,9 seconden, een topsnelheid van meer dan 400 km/u. Dat is ongehoord. Ter informatie: De Roadster een volle seconde sneller dan zijn belangrijkste concurrent, de McLaren 570S met benzinemotor. Tijdens de persconferentie merkte Musk ook op dat de Roadster standaard met vierwielaandrijving zal worden geleverd. Dit is minder verrassend. Tesla's gangbare EV-modellen gebruiken twee elektromotoren - één voor en één achter - om alle vier de wielen aan te drijven, dus is het logisch dat we dezelfde opzet voor de Roadster zien.

Actieradius, opladen en levensduur van de batterij

Van de 200 kWh batterij wordt gezegd dat hij tot 1000 km actieradius kan leveren, maar dat zal in werkelijkheid niet altijd gehaald worden.

Basisspecificaties

Acceleratie 0-100 km/u

1,9 seconde

Topsnelheid

400 km/u

Koppel

10.000 Nm

Actieradius

1000 kilometer

Zitplaatsen

4

Aandrijving

All-Wheel Drive

Basisreservering

€ 43.000

Leaseprijs

Onbekend

De voordelen van zakelijk leasen bij MisterGreen Electric Lease

Full Operational Lease

24 tot 60 maanden full operational lease contract zonder verrassingen. Direct en eenvoudig geregeld.

Service

All-risk verzekering voor zowel bestuurder als inzittenden en pechhulp in binnen- en buitenland, met gratis vervangend vervoer in Nederland.

Uit voorraad leverbaar

Wij garanderen levering in 2022, iets wat niet veel Tesla aanbieders (en Tesla zelf) kunnen. Jij wil wat, wij hebben wat!

Opladen

Voordelig snelladen via Fastned en, als je Tesla rijdt, het Supercharger netwerk van Tesla.

Alles online regelen

Stel online je eigen auto en contract samen. Duurzaam rijden.

Duurzaam rijden

Versnel de transitie naar een groen en duurzaam Nederland.