Tesla Supercharger-laadstation met ‘retro’ drive-in restaurant

Opnieuw heeft Elon Musk een plan gedeeld waarvan kan worden gedacht dat het een grap is. Echter, blijkt het plan net zo serieus als het plan om een Tesla Roadster de ruimte in te schieten. Musk heeft namelijk aangegeven dat hij een retro drive-in restaurant wil realiseren bij het nieuwe laadstation in Los Angeles.

Voorzieningen

Dit plan komt voort uit het feit dat Tesla steeds meer extra voorzieningen zoals lounges en restaurants plant bij haar laadstations. Tesla probeert in eerste instantie haar laadstations in de buurt van cafés en restaurants te bouwen, zodat berijders in een prettige omgeving kunnen wachten. Echter, nu de laadstations steeds groter worden, 40+ superchargers, wordt het hele concept aangepast. De laadstations krijgen nu eigen restaurants en andere voorzieningen.

De website Electrek heeft een plattegrond van Tesla in handen gekregen. Op deze plattegrond is te zien dat Tesla een laadstation heeft ontwikkeld met daarnaast een cafe en verschillende loungeruimtes. Ook heeft Tesla een ruimte gecreëerd waar foodtrucks kunnen staan.

Ervaring

Tesla mede-oprichter en CTO, J.B. Straubel, is naar de Foodservice Technology Conference Trade Show (FSTEC) geweest en heeft daar gesproken over hoe Tesla samen met andere bedrijven de ervaring van Tesla's berijders kan verbeteren bij de laadstations. Het nieuwe idee van Tesla om een retro drive-in restaurant te beginnen past dan ook helemaal in dat plaatje.

Enkele afbeeldingen van berichten die Elon Musk op Twitter heeft gezet met betrekking tot de nieuwe ideeën.

In Nederland?

Of de laadstations in Nederland ook deze voorzieningen zullen krijgen is nog maar de vraag. Op dit moment mogen bestaande laadstations namelijk geen extra voorzieningen aanbieden. Of dit terecht is en ook in de toekomst zo zal zijn, daar zal de rechter uitspraak over doen. Dit onderwerp volgen wij uiteraard op de voet.

Tesla Model 3 bestellen

Maak nu nog gebruik van een vroeg reserveringsnummer bij MisterGreen en rijd hierdoor als een van de eerste in Nederland de Tesla Model 3. Sluit je aan bij de 'Club van 1.000' van MisterGreen.

UPDATE: Inmiddels is de Tesla Model 3 direct te bestellen bij MisterGreen. Klik hier.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery