Tesla-Trip Deel 4: Finland

Na een ontspannen nacht op de boot kwam de MisterGreen armada aan in Turku, Finland. Vanuit de havenstad Turku gingen we op pad naar Helsinki. Vlak voor Helsinki maakten we onze laatste Tesla Supercharger stop van de trip! Lees verder.

Turku, FI - Paimio, FI: 30 kilometer
Vanaf Turku kregen we te maken met flink wat sneeuw op de weg. We waren goed voorbereid en elke Tesla had sneeuwkettingen in de auto. Deze waren echter niet nodig. Alle Tesla’s die mee waren op de trip hadden een Dual Motor vierwielaandrijving en waren uitgerust met winterbanden. Dit zorgde voor meer dan voldoende grip op zelfs de gladste wegen. Daarnaast grijpen de elektronische veiligheidssystemen van de Tesla direct in zodra je toch uit de bocht dreigt te vliegen. Na een korte rit van 30 minuten kwamen we aan bij de laatste Tesla Supercharger van de trip in Paimio, Finland!

Paimio, FI, Helsinki, FI: 150 kilometer
Nadat we in Paimio alle Tesla’s volledig hebben volgeladen gingen we op weg naar Helsinki. Vanaf Paimio moesten we het doen zonder Tesla Superchargers. De trip van 150 kilometer naar Helsinki was een eitje voor alle Tesla’s die mee waren. Alle Tesla konden immers minstens 300 kilometer rijden, zelfs met deze koude temperaturen!

Heb jij 'm al gezien? De eerste Tesla Model 3's rijden rond in Nederland! Vraag hier een vrijblijvende offerte aan en rijd de Tesla Model 3 in maart!

MisterGreen in Helsinki

Eenmaal aangekomen bij onze AirBnB in Helsinki besloten we om de Tesla’s weer aan de lader te zetten. ‘S avonds zouden we namelijk de rest van ons team ophalen van het vliegveld. Maar de voornaamste reden om ze aan de lader te zetten is de volgende: elektrisch rijden heeft voornamelijk te maken met een bepaalde mindset. Als je van te voren goed nadenkt, sta je nooit met een lege batterij. Probeer te voorkomen dat je onderweg moet laden. Zeker als je geen Tesla Superchargers in de buurt hebt (anders is onderweg laden niet zo’n probleem). Laad daarom altijd op de momenten als je de auto niet gebruikt, dit kan zelfs bij je thuis aan het stopcontact! Ook al is de batterij nog niet helemaal leeg, zorg ervoor dat je handig gebruik maakt van dit soort momenten. Zo ben je op alles voorbereid en voorkom je dat je onderweg moet stoppen om te laden.

Nadat het hele MisterGreen team was herenigd hebben we in en rondom Helsinki allerlei leuke activiteiten gedaan: zoals een husky-tour, wandelen door de Finse bossen en natuurlijk de stad in!

Tussenstand

  • Totaal aantal kilometer: 1.775
  • Aantal landen: 5
  • Aantal laadmomenten: 10 per Tesla

Lees hier deel 5 van onze teamtrip!