De Tesla Truck: wat weten we tot nu toe?

21 november 2019 was het zo ver: de officiële lancering van de Tesla CyberTruck. In de tussentijd wordt er enorm veel gespeculeerd. MisterGreen zet het een en ander op een rijtje.

Tesla Cybertruck is gepresenteerd en overtreft de verwachtingen!

Dames en heren, maak kennis met de Cybertruck:

De volledige omschrijving van de cybertruck en informatie over het unveiling event is hier terug te vinden. Hieronder is terug te vinden wat er verwacht werd en hoe het idee van de Tesla pick-up tot stand is gekomen.

Tesla Truck: hoe het idee ontstond:

Het begon allemaal met een vraag van Twitteraar @JayCruicks_ATC. Jay vroeg zich af of er niet ook een handzameversie "light duty pickup" ontwikkeld kon worden. Elon reageerde gevat zoals we van hem gewend zijn:

What if we just made a mini version of the Tesla Semi?

— Elon Musk (@elonmusk) September 16, 2017

Hoe ziet de Tesla Truck eruit?

Dit is nog niet bekend. Hieronder een overzicht van afbeeldingen die op het web te vinden zijn:

Het AD meldt dat Tesla deze afbeelding in 2017 deelde:

Emre Husmen maakte de volgende illustratie van de Tesla Truck:

De foto die volgens Electrek getoond werd tijdens de introductie van de Semi & Roadster:

De meest bizarre visualisatie van de truck komt toch wel van INSIDEEVs. Volgens hen zal de truck er zo uit komen te zien:

Eerst de Model Y

Je komt bedrogen uit, wanneer je denkt dat je de Tesla Truck snel kunt rijden. Elon Musk heeft namelijk aangekondigd dat de Model Y eerst geproduceerd gaat worden. De Model Y wordt in 2021 verwacht. Het zou dus zo maar kunnen dat we nog 3 jaar moeten wachten op de eerste Pick-Up in Nederland.

Tesla CyberTruck is een Pick-Up

Tot slot even een belangrijke misvatting uit de wereld helpen: de Tesla Truck is een persoonswagen (pick-up) en geen vrachtwagen. De Semi is al sinds het voorjaar van 2019 te reserveren en start van de productie wordt verwacht in 2020.

21 november 2019:

Hoe het er echt uit komt te zien? Dat weten we definitief op donderdag 21 november. En uiteraard is MisterGreen er in de USA bij tijdens het launching event!