Tweedehands Tesla: dé manier om nog jaren te profiteren van 4% bijtelling

Een Tesla occasion is financieel interessant om twee redenen: 1. vanwege de afschrijvingen voordeliger in aanschaf en 2. vanwege de bijtelling. Hier leggen wij uit hoe dit precies zit.

Waarom is een Tweedehands Tesla goedkoper?

Tot nu toe, is het gebruikelijk dat een auto ieder jaar minder waard wordt. Deze afschrijvingen vinden jaarlijks evenredig plaats. In het geval van Tesla’s zit de jaarlijkse afschrijving op dit moment op zo’n 10 à 15% van de aanschafwaarde.

Wanneer je een Tesla van 2 jaar oud leaset, is deze dus 20 tot 30% voordeliger dan de nieuwe variant.

Wil je weten hoe afschrijvingen werken? Bekijk dan hier het voorbeeld van de belastingdienst.

Dan is er natuurlijk ook nog het aspect ‘bijtelling’. Wanneer je een auto van de zaak ook privé gebruikt, moet je bijtelling betalen. Dit is al heel snel het geval: wanneer je de grens van 500 km per jaar overschrijdt mag je al aan het betalen van bijtelling geloven.

De hoogte van de bijtelling verschilt. De overheid heft meer bijtelling over auto’s die slechter zijn voor het milieu. Maar deze percentages staan niet voor altijd vast: de politiek kiest er soms voor om de hoogte van bepaalde bijtellingsregelingen te wijzigen. Hierdoor betaal je over een elektrische auto die in 2019 is aangeschaft slechts 4% bijtelling, terwijl dit in 2020 8% is (alsnog peanuts als je het vergelijkt met de 22% die je over benzineauto's betaalt). Hier is het volledige bijtellings-overzicht van elektrische auto’s te zien. Wat wel vaststaat, is de looptijd. Op het moment dat de auto op kenteken is gezet en de auto in de lease gaat, staat het bijtellingspercentage 5 jaar vast.

Wanneer je een Tesla occasion uit bouwjaar 2019 least, betaal je dus 4% bijtelling in plaats van de huidige regeling. Hiermee bespaar je al snel honderden euro’s op jaarbasis!

Andere redenen waarom een Tesla occasion juist nu een interessante keuze is:

1. Door de Corona-crisis is de Tesla Fabriek tijdelijk dicht

Doordat de Tesla fabriek tijdelijk dicht is, ligt de productie stil en is de levertijd een stuk langer. In onze occasion-shop zijn een hoop Tesla-modellen direct beschikbaar.

2. De modellen die te boek staan als ‘duur’ zijn ineens betaalbaar

Zoals hierboven al uitgelegd: tweedehands Tesla’s zijn ook in de lease voordeliger vanwege de lagere restwaarde. Bekijk hier de ineens betaalbare Tesla Model s’- en X’en.

3. Kortere leaseperiode mogelijk

Zoals hierboven al gedeeld, staat de looptijd van het lease percentage wel vast. Een tweedehands Tesla heeft al een deel van haar leaseperiode erop zitten, waardoor het mogelijk is om een korter leasecontract aan te gaan. Zo is het bij MisterGreen zelfs mogelijk om een leasecontract aan te gaan van 6 maanden! Vul je gegevens in wanneer je hier interesse in hebt.

4. Voorloop-Tesla voor Model Y

Ben jij 1 van de early adopters die al een Model Y wil leasen? Dan vindt MisterGreen dat jij in de tijd dat je aan het wachten bent alvast een Tesla mag rijden voor vergelijkbare voorwaarden. Samen wordt er gekeken naar een beschikbaar model van onze occasion-shop!

Stel hier jouw nieuwe Model Y samen.

5. Een Tesla delen (zakelijk & privé of zelfs met iemand anders)!

Wil jij een Tesla delen, bijvoorbeeld met je partner, buurman of met je zakelijke- & privé jij? Dan is Ready2share echt iets voor jou. Met Ready2share ontvang je verschillende sleutels voor de Tesla. De auto houdt zelf alle kilometers bij, wat ideaal is voor de administratie! Bekijk hier het Ready2share aanbod.

Aanbod Tesla occasions bij MisterGreen gegroeid

Het aanbod occasions bij MisterGreen is de afgelopen maanden gegroeid. Onze klanten hebben op dit moment de keuze drie Tesla modellen: de Model S, Model 3 en Model X.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery