Je tweedehands Tesla: zo goed als gloednieuw

Zo knappen we onze occasions op

Voordat we je de sleutel van je tweedehands Tesla overhandigen, zorgen we natuurlijk dat je elektrische leaseauto strikt wordt geïnspecteerd en een uitgebreide opknapbeurt krijgt. Cosmetisch én technisch. Benieuwd hoe? Kijk mee welke route je tweedehands Tesla aflegt door onze officiële Tesla Body Shop.

Elke occasion van MisterGreen gaat eerst naar onze partner ASN Autoschade Service Vermaire, een erkende Tesla Body Shop. Dit betekent dat het garagebedrijf door Tesla is gecertificeerd om herstel uit te voeren. Daarnaast zijn alle monteurs opgeleid om volgens fabrieksspecificaties te repareren en werkt de garage uitsluitend met voorgeschreven gereedschappen en originele onderdelen.

Stap 1: Ophalen

Onze chauffeurs halen de auto altijd persoonlijk op bij de vorige berijder. Samen met de klant lopen we de Tesla na en brengen we eventuele grote en kleine schade in kaart, met behulp van een checklist. Zo weten we precies in welke staat jouw leaseauto bij de garage wordt ingeleverd.

"De meeste gebruikte Tesla’s zien er tiptop uit als ze onze garage binnenkomen. Dat is niet heel gek: de eerste modellen zijn gebouwd in 2013, dus de auto is maximaal vijf jaar oud. We kunnen je altijd vertellen uit welk jaar jouw tweedehands leaseauto komt. Wat het antwoord ook is, dankzij de magic touch van onze monteurs is je occasion niet van nieuw te onderscheiden. Wedden?"

— ASN Autoschade Service Vermaire

Stap 2: Wasbeurt en inspectie

Nadat we de binnen- en buitenkant goed hebben schoongemaakt, volgt een tweede schade-inspectie. Een grondige ditmaal. Banden, remmen, ruitenwissers: elk onderdeel van de auto wordt door onze monteurs onder de loep genomen. Daarnaast maken we een proefrit en voeren we een technische controle uit, waarbij we bijvoorbeeld ook letten op piepjes, kraakjes of andere geluiden die niet in de Tesla thuishoren. Staat alles genoteerd? Dan is de wagen klaar voor reparatie.

Stap 3: Reparatie

De auto wordt onze werkplaats ingereden en gedemonteerd. Zijn de banden versleten? Dan worden ze vervangen. Zijn de velgen beschadigd? Dan slijpen we ze totdat ze weer glimmen. Elk deukje en krasje – hoe klein ook – wordt zorgvuldig gerepareerd.

Stap 4: Spuitwerk

Is de lak van de auto beschadigd? Dan polijsten we alle oneffenheden van het oppervlak en brengen we het voertuig naar de spuitcabine, waar onze spuitspecialisten een egale verflaag op de Tesla aanbrengen. De spuitcabine wordt vervolgens hermetisch afgesloten. Speciale verwarmingselementen in de ruimte zorgen dat de lak snel en gelijkmatig droogt.

Stap 5: Eindcontrole

Na het spuitwerk zetten we de auto weer in elkaar. Vanbinnen en vanbuiten wordt de wagen nogmaals grondig gereinigd. We vullen alle vloeistoffen aan, laden de accu op en testen de Autopilot. Tijdens een laatste proefrit zorgen we dat de wielen perfect zijn uitgelijnd. Tot slot laden we de Tesla voor je op, zodat jij straks met een volle batterij uit de garage kunt vertrekken.

(Net) zo goed als nieuw

Kortom: een gebruikte Tesla van MisterGreen is the next best thing. De technische staat en showroomglans zullen zelfs de meest doorgewinterde autoliefhebber om de tuin leiden. Alleen je kenteken verraadt nog dat je een tweedehands auto leaset!

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery

Tesla leasen?

Het laatste Tesla nieuws