Elektrische auto’s delen en leasen: Uber gaat het moeilijk krijgen

MisterGreen gelooft in volledig elektrische auto’s. Dat is bekend. Wellicht minder bekend is ons vertrouwen in een toekomst waarbij we volledig zelfrijdende auto’s met elkaar delen. Elon Musk kondigde eerder al aan dat de kleine camera die is geïnstalleerd in de achteruitkijkspiegel van de Model 3 straks gebruikt kan worden voor het delen van auto’s. Deze camera zal een grote rol gaan spelen bij het streven van Tesla en MisterGreen naar een volledig zelfrijdende vloot die men met elkaar deelt. Wat zouden de Ubers van deze wereld daarvan vinden? Lees verder over hoe MisterGreen hier op inspeelt.

Aankondiging op 22 april

Tesla werkt aan een belangrijk nieuw product waarvan het beweert dat het volledig zelfsturend vermogen naar haar voertuigen kan brengen: een nieuwe, krachtigere computer die door Tesla Hardware 3.0 genoemd wordt. Op 22 april zal Tesla hoogstwaarschijnlijk een demonstratie houden van de nieuwe mogelijkheden.

Elon Musk heeft nu al het volgende gezegd op Twitter over de camera in de auto:

"Het is er voor als we beginnen te concurreren met Uber/Lyft en mensen hun auto toestaan om geld voor hen te verdienen als onderdeel van de gedeelde autonome vloot van Tesla. Als iemand je auto verprutst, kun je de video bekijken.”

Naast het feit dat de camera autodelers in de gaten kan houden dient het ook als onderdeel van het grotere beveiliging systeem van Tesla. Eerder presenteerde Tesla namelijk al de ‘Sentry Mode’ waarmee de buitenkant van de auto in de gaten wordt gehouden tegen bijvoorbeeld diefstal of vernieling. De binnencamera kan eenzelfde rol vervullen maar eigenaren zullen ook de optie hebben om het onderdeel te deactiveren. Voor ons als leasemaatschappij zijn dit soort functionaliteiten natuurlijk zeer interessant maar ook voor jou als leaserijder. Mark Schreurs van MisterGreen:

“Dat Tesla’s over dit soort veilige functionaliteiten beschikken wordt steeds meer bekend. In de toekomst zullen dieven dan wel twee keer nadenken voordat ze bij een Tesla inbreken. Dit heeft weer een positief effect op de schadelast voor de leaserijder en voor ons als leasemaatschappij.”

Hoe speelt MisterGreen hier nu al op in?

MisterGreen biedt uitsluitend leasecontracten aan voor alle volledig elektrische auto’s. Juist omdat volledig elektrische auto’s zeer geschikt zijn voor om ‘zelfrijdend’ te zijn. Uiteindelijk heb jij als klant ook het meeste baat bij een leaseauto die volledig zelfrijdend is. Het is comfortabeler rijden in de file maar bovenal kan je dan straks letterlijk geld terug verdienen aan je leaseauto! Momenteel worden de meeste auto's slechts 5% tot 10% van de dag gebruikt door hun eigenaar. Bijvoorbeeld om van en naar werk te rijden. Voor de rest staat de auto stil bij het huis of op kantoor. Erg zonde en vooral niet duurzaam! Stel dat jij over een volledig zelfrijdende auto beschikt, dan kan deze auto pakketjes gaan bezorgen of als taxi mensen gaan rondrijden. Resultaat. Minder auto’s nodig omdat we efficiënter gebruik maken van de auto’s die we hebben.

Wil jij nu al voordelig een Tesla rijden en delen? Bekijk dan eens het Ready 2 Share programma van MisterGreen.

Geduchte concurrent voor Uber

Het succes van de plannen van Tesla en MisterGreen voor een autodeelplatform is sterk afhankelijk van de ontwikkelingen op het gebied van volledig zelfrijdende besturing. Aangezien Tesla flink op Uber voorloopt als het gaat om volledig zelfrijdende auto’s is het hiermee een geduchte concurrent! Tijdens het evenement op 22 april zullen we hier ongetwijfeld meer over horen.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery