De Model 3: een van de veiligste keuzes! Dat is de conclusie die het onafhankelijke wetenschappelijke bureau “Insurance Institute for Highway Safety” (IIHS) heeft getrokken.

Veiligste Midsize Luxury car

In de categorie Midsize Luxury Cars is Tesla gekozen als dé Top Safety Pick+. De Model 3 scoorde op alle getoetste veiligheidsgebieden de hoogste score: 5 sterren!

Beoordelingscriteria:

Ieder model wordt getoetst op de punten constructie-eisen, ongeluk preventie en koplampen. Onder de constructie-eisen vallen de voorkant, achterkant, zijkant, het dak, hoofdsteunen en de positie van de bestuurder en bijrijdersstoel.
En de Model 3 scoort hier het hoogst haalbare! Bekijk hier de volledige beoordeling.

Hoe is er getest?

Simpel; door (potentiële) ongelukken na te bootsen. En dit levert indrukwekkende beelden op. Hieronder een overzicht van foto’s en video’s van de uitgevoerde tests.

Foto's en video: IIHS

Meer weten?

MisterGreen is niet de enige die over dit onderwerp geschreven heeft. Zo is er een uitgebreide analyse gedaan door Teslarati en door Tesla zelf.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery