Gebeurt er iets anders dan de verspreiding van het Coronavirus? 100 kilometer per uur

Nederland is in de ban van het Coronavirus (en terecht). Hierdoor wordt aanbevolen om de komende tijd drukke plekken, zoals het OV, te vermijden. Een logisch alternatief is de auto en daar wordt vanaf vandaag een drastische wijziging doorgevoerd: een nieuwe maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.

100 km per uur: nieuwe maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen

Donderdagavond 12 maart is Rijkswaterstaat gestart met het doorvoeren van deze wijziging. Gestart; want deze enorme job krijgt de staat niet in 1 avondje gedaan. Dit betekent concreet dat de staat van donderdagavond tot en met het weekend alles gaat aanpassen zodat heel Nederland vanaf maandagochtend kan wennen aan de nieuwe regel.

Waarom ook alweer? Het klimaat

MisterGreen is als leasemaatschappij gespecialiseerd in Tesla’s. Voor velen worden deze auto’s geassocieerd met racemonsters. Logisch, want met de Model 3 performance zit je binnen 3,4 seconden op 100 km p.u: vanaf 12 maart dus de maximumsnelheid op de Nederlandse wegen tussen 06:00 en 19:00 uur. Degene die denkt dat wij het hierdoor een slechte maatregel vinden, heeft het mis!

MisterGreen loves Green!

MisterGreen is namelijk blij dat de overheid verantwoordelijkheid neemt. Er moet iets gedaan worden om de klimaatdoelstellingen te behalen en veranderingen beginnen bij jezelf. Zo hebben wij al ruim 11 jaar geleden besloten alleen maar elektrische auto’s beschikbaar te stellen voor de lease.

Toch heeft MisterGreen ook een advies aan de overheid. Versnel de transitie naar duurzame mobiliteit door elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. Elektrisch rijden is namelijk bewezen beter voor het milieu. De lage bijtelling in 2019 heeft bewezen haar werk gedaan, want de Model 3 was de best verkochte auto van het jaar. Maar de bijtelling gaat de komende jaren geleidelijk omhoog...

Meer voordelen van de nieuwe maximum snelheid

Naast de effecten op het milieu, zijn er meerdere voordelen van de verlaging van de maximumsnelheid:

1. Veiligheid

Vorig jaar deelde Trouw al een artikel over het effect van de verlaging van de maximumsnelheid. Een van de belangrijkste uitkomsten was de veiligheid: 100 km/h zorgt voor minder ongelukken. Een logisch gevolg: ook minder files.

2. 100 km/h rijd je op autopilot of met Full Self Driving

Doorgaand op veiligheid: autopilot en Full Self Driving (FSD) dragen bij aan een veiligere weg. Bij MisterGreen zijn wij ervan overtuigd dat FSD de toekomst heeft.

Hoe schaf je de FSD-software aan?

  • Voeg FSD toe als optie op je auto. Dit kan direct in de configurator bij bestelling, maar je kan ook nabestellen door dit formulier in te vullen of te mailen naar fsd@mistergreen.nl;
  • Omdat je het accessoire als optie toevoegt, valt het buiten de bijtelling;

Lees hier meer over de FSD-software of vraag hier meer informatie aan.

3. Actieradius (zuinig rijden)

Voor EV’s geldt hetzelfde als voor auto’s op fossiele brandstoffen: auto’s presteren beter (zuiniger) op 100 km/h. Dit betekent dat je langer met jouw batterij kan doen wanneer je 100 km/h rijdt in plaats van 130 km/h.

Rijd je veel tussen 19:00 en 06:00 uur? Dan kan je gewoon 130 (of 120, afhankelijk van de specifieke snelweg) blijven rijden. In dit geval hebben we hier tips om je batterij optimaal te benutten.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery