Alles over Tesla update 2022.36.1

Datum: 07-10-2022

Gisteren heeft Tesla een nieuwe OTA-update gepushed met coole functies. In dit blog bespreken we alle nieuwe functies:

  • Energy App

  • Tesla App

  • Autopilot werking bij samenvoegingen van snelwegen

  • Cabine oververhitting protectie

  • Karaoke mode

  • Dynamische rem lichten

  • Extra supercharger info

  • Overige

Energy App

Kleine update om te zien hoeveel energie wordt verbruikt door verschillende voertuigonderdelen, rijgedrag en externe omstandigheden. Het is nu ook mogelijk om te controleren hoeveel energie wordt verbruikt tijdens het rijden of geparkeerd staan.

Tesla Energy App

Autopilot werking bij samenvoegingen van snelwegen

Waarschijnlijk als gevolg van de huidige regelgeving en nieuwe die eraan komen. We zien veel van deze situaties in Nederland waar vluchtstroken worden gebruikt tijdens de spits. Autopilot geeft nu een waarschuwing en schakelt uit als het voertuig bijna is opgegaan in een rijstrook die wordt gescheiden door een geverfde rijstrooklijn en er geen rijstrookverandering actief is.

Autopilot werking bij samenvoegingen van snelwegen

Cabine oververhitting protectie

Kies de activeringstemperatuur voor Oververhittingsbeveiliging in de cabine volgens uw voorkeuren door te tikken op Bedieningselementen > Veiligheid > Oververhittingsbeveiliging in de cabine.

Cabin overheat protection Tesla

Karaoke mode

Zing mee met uw favoriete nummers met Caraoke. Passagiers op de achterbank kunnen meedoen door de teksten op het display achterin te bekijken. Voeg zangnummers toe of verwijder ze tijdens het afspelen door op het microfoonpictogram op het scherm 'Now Playing' te tikken. Bekijk hier onze video over de Tesla karaoke mode.

Tesla Karaoke Mode Hans Glock

Dynamische rem lichten

Als je harder dan 50 km/u rijdt en hard remt, knipperen de remlichten nu snel om andere bestuurders te waarschuwen. Als jouw auto helemaal stilstaat, knipperen de alarmlichten totdat je gas geeft of op de ⚠️ lichtknop drukt.

*Het kan zijn dat deze functie al in NL actief is.

Remlicht Model 3 in scherm

Extra supercharger info

De Supercharger app pop-up toont nu de historische bezetting van de locatie, naast de bijbehorende tarieven wanneer deze beschikbaar zijn. Om deze details te bekijken, tik je op een Supercharger pin die zich in de buurt van uw voertuig bevindt.

Model S at supercharger

Overige updates

Enkele kleine extra wijzigingen en informatie zijn te vinden met deze link

Tesla Software update Electrec

YouTube, Twitter en Podcast

Meer content lezen, zien en horen? Volg ons ook op Twitter, luister onze podcast Van Tesla naar Robovloot en bekijk meer videos op ons YouTube-kanaal.

In de video die je hier kan zien gaat onze Chief Vision Officer Florian Minderop in gesprek met @Brighter with Herbert. Onderwerpen in de video:

00:00:00 Intro

00:01:29 How it started

00:06:24 The bet we made with Elon

00:09:47 Our business model

00:25:34 MisterGreen business today

00:34:58 % of fleet with FSD

00:50:09 Robotaxi future

01:18:50 Investment Fund