Tips elektrisch rijden met een Tesla

Een overzicht van praktische tips & trics voor jouw Tesla. Wist jij ze allemaal al?

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Update: 28-09-2023, om 11.10 uur
 • 12 volt aansluiting
  Onder de middenarmsteun in het opbergvak zit een 12 volt aansluiting. Hier kun je bijvoorbeeld een koelbox op aansluiten.
 • Automatisch accelereren
  Je kunt het icoontje van de max snelheid indrukken en dan gaat je Tesla automatisch accelereren naar de max snelheid zonder daarvoor het scrollwieltje op je stuur voor te hoeven draaien. Vooral prettig als je van 50 naar 100+ km/h moet gaan.
 • Positie camerabeelden
  Je kunt zelf kiezen waar de camerabeelden van de zijcamera’s in je scherm verschijnen door het beeld in te drukken en dan verslepen naar de voorgestelde gedeeltes in je scherm.
 • Open Butt Hole
  Als je de voice control selecteert en je zegt: "Open Butthole", dan gaat de laadklep open.
 • Navigatie
  Een geselecteerd adres op de mobiele telefoon kan via Google Maps rechtstreeks naar de Tesla worden verzonden. Dit werkt ook met adressen die zijn opgeslagen onder een respectief contact op jouw mobiele telefoon.
 • Actieve stuurautomaat
  Om ervoor te zorgen dat de stuurautomaat niet automatisch weer uitschakelt, moet je het stuur van tijd tot tijd een beetje bewegen. Je kunt ook scrollen of op een van de scrollwielen drukken om de stuurautomaat actief te houden.
 • Joe-modus
  Deze modus is verantwoordelijk voor het regelen van het volume van de signaal- en waarschuwingstonen. Dit kan handig zijn als je kinderen aan boord hebt die mogelijk slapen. Je activeert deze modus in het menu onder Beveiliging, scrolt naar beneden tot je Joe Mode vindt en activeert deze door erop te tikken. Hierdoor worden alle signaal- en waarschuwingstonen zachter.

 • Stroomverbruik
  Wil je alle verbruik in één oogopslag zien, ga dan via de home-knop naar het tabblad Trips. Hier toont je Tesla u alle belangrijke informatie in één oogopslag.
 • Boombox
  Een app in Toybox, gebruikt de luidspreker van het voetgangerswaarschuwingssysteem om media buiten de auto af te spelen wanneer de Model Y is geparkeerd. Welk geluid is jouw favoriet?

 • Elektronische handrem activeren
  Handigheidje: Ooit willen weten hoe je de elektronische handrem activeert? Met de hendel achter je stuur waarmee je de versnelling selecteert kun je de P knop lang ingedrukt houden en zo activeer je de Elektronische handrem. Handig voor op stevige hellingen om toch wat extra zekerheid te hebben.

 • Inzicht in je batterij
  Wist je dat je kunt zien hoeveel batterij er nog over is als je richting de 0% batterij gaat? In je beeldscherm, waar je ook je snelheid kunt zien, loopt een streep van links naar rechts. Als je helemaal volgeladen bent zie je aan de linkerkant ipv een strakke streep een onderbroken streep, het omgekeerde gebeurt aan de rechterkant als je bijna leeg begint te raken. Elke Model 3 / Y heeft ongeveer 3.2kW als reserve en hoe verder de puntjes/onderbroken streep richting het midden schuift, hoe dichter je bij de nul komt

Private Lease Tesla binnen handbereik

Bij MisterGreen sluit je al vanaf €699,- een private lease contract af. Ga naar onze private lease pagina en stel jouw auto samen.

Nog meer goed nieuws! Additioneel SEPP subsidie

Door een subsidieregeling komt de Tesla model 3 RWD in aanmerking voor subsidie. Zo kun je tot wel €60,- korting krijgen op je leasebedrag. Interesse in private lease van dit model Tesla? Neem contact op met ons salesteam of vul de configurator in.

Het laatste Tesla nieuws