MisterGreen was erbij... De sneak peek van de Model Y in NL

De Tesla Model Y rijdt al een tijdje rond in de Verenigde Staten en vanaf augustus 2021 worden de eerste leveringen gedaan op Nederlandse bodem. We kregen in de Tesla fabriek in Tilburg een sneak peek. Helaas mochten we geen foto's of video's maken omdat het de Amerikaanse versie betreft.

De Tesla fabriek in Tilburg

Op uitnodiging van Kim, Country Director Tesla Nederland, werd onze welgewaardeerde collega Coen gecontacteerd om de Model Y als eerste in Nederland te komen bekijken. Omdat we de auto alleen nog op plaatjes en in video's hadden gezien waren we benieuwd of de nieuwste aanwinst van Tesla aan al onze verwachtingen kon voldoen.

Gisteren (29-07-2021) brachten wij met een aantal MisterGreen collega's een bezoek aan de fabriek in Tilburg. We werden hartelijk ontvangen door Kim en haar team en kregen alle ruimte om vragen te stellen en de verschillende configuraties te bekijken. Zo stond er een Midnight Silver Metallic Performance en een Multi-coat Red Long Range Model Y.

"Dit is wel de ultieme roadtrip auto", "Je zit echt als een koning op de achterbank, "Ik pas bijna zelf in deze frunk", "Zoooo wat een ruimte", "Deze wil ik wel voor thuis", "Kim, waar kan ik tekenen?", "Dit is echt een Model 3 on steroids" - aldus MisterGreeners

Exterieur Model Y

De Model Y verschilt niet veel van de Model 3. Ze delen het design, de wielbasis en de (achter)lichten. Toch is de auto compleet anders en volgens ons de volwassen grote broer van de Model 3. We zijn meer dan weggeblazen door de auto in positieve zin.

De auto is een stuk hoger dan de Model 3, wat zorgt voor een prettige hoge instap en overzicht als je in de auto zit. Het dak is in vergelijking met de Model 3 nu volledig een panoramisch glazen dak. De Model Y wordt net zoals de Model 3 geleverd met matzwarte sierlijsten en accenten. En de velgen dan? Met de Model Y Long Range heb je de keuze tussen de 19" Gemini velgen of de 20" Induction velgen en voor de Model Y Performance heb je maar één keuze; de 21" Überturbine velgen, maar dat zijn natuurlijk wel de stoerste.

Interieur

De look en feel van het interieur is natuurlijk niet veel anders dan dat we al gewend zijn in de Model 3. Waar de Model Y zich onderscheidt van de Model 3 is ruimte! Met 2.100+ liter aan laadruimte neem je werkelijk waar alles mee. Je kan met vier volwassen mannen van 190cm ruim zitten zonder je knieen in je nek te leggen of hoofd te stoten tegen het glazen dak. Drie fantastische opties voor de stoelen:

  1. Tweede rij met verstelbare rugleuningen, net zoals in het vliegtuig
  2. Neerklapbare tweede zitrij voor maximale laadruimte
  3. Elektronische ontgrendelingen voor neerklappen in de kofferbak

Zie hier een aantal sfeerimpressies:

Conclusie

De Tesla Model Y gaat keihard de concurrentie aan binnen het crossover-SUV segment. Wij vinden de auto een ultieme 'familiebak' vanwege de ruimte en comfort die de auto biedt, ook voor de achterpassagiers. Nog geen kinderen? Dan is het de ultieme roadtip auto met vrienden. Alle Nederlandse vrienden van 190+ cm passen in de auto en zitten als een koning.

Waarom MisterGreen?

Als je het formulier invult, dan nemen we contact met je op en zorgen we ervoor dat z.s.m een vrijblijvende op maat gemaakte offerte met je delen en rijd je snel volledig elektrisch.

⚡️ Van A naar Beter voor de wereld zonder CO2-uitstoot

⚡️ Al meer dan 10 jaar EV-specialist

⚡️ De Model Y voldoet aan het MisterGreen keurmerk

⚡️ Mogelijkheid tot proefrit

"Supersnel en klantvriendelijk. Vrijdag besteld, woensdag geleverd. Werkt perfect, lijkt wel een on-line boekwinkel. ;-)" - Mark Roemers