MisterGreen was erbij: Tesla Delivery Day Gigafactory Berlin

24-03-2022

Tesla's nieuwste en vierde fabriek, Gigafactory Berlin, zal een juweeltje voor de wereld zijn, zei Tesla CEO Elon Musk tijdens het 'made-in-Germany' Model Y Delivery Day Event bij Giga Berlin. Elon overhandigde deze week de eerste in Duitsland gemaakte Tesla Model Y's terwijl hij vrolijk danste voor zijn klanten, supporters en de wereld. MisterGreen was erbij, met onder andere twee groen gewrapte Tesla’s!

Maandagochtend 21 maart 2022 was de ochtend van het vertrek en met 2 laadstops is de roadtrip voor een Tesla Model 3 en Model Y Long Range peanuts. De opening van de vierde Gigafactory is een belangrijke mijlpaal in de Europese distributie van Tesla's. Elon verwacht 500.000 Tesla's per jaar te kunnen leveren vanuit Berlijn.


Op de dag van het event waren we al vroeg onderweg om te kijken waar we onze groene Tesla’s zo konden parkeren dat het veel zichtbaarheid opleverde. Dat resulteerde in verschillende twitter mentions en -photos.


Eenmaal binnen, en naast Elon Musk en Olaf Scholz te hebben gestaan, genoten we van de levering van de eerste Model Y’s vanuit Giga Berlin.

Elon Musk zei tijdens speech:

“I’m incredibly excited to hand over the first production cars from our incredible team here at Giga Berlin Brandenburg. This is a great day for the factory and I just like to thank everyone who helped. Thank you, thank you very much. It really made a big difference."
“And to the community, Tesla will make sure that this is a gem — a gemstone for the area, for Germany, for Europe, and for the world."


Na de speeches in de fabriek genoten we van het zonnetje en programmering van de dag. Hieronder volgen een aantal mini-vlogs van onze CVO Mark Schreurs tijdens het Delivery Event.


De eerste 100 Model Y’s MIG (Made in Germany) werden geleverd tijdens het event en deze mensen zijn een van de eersten die hun nieuwe wereldreddende auto's in ontvangst mochten nemen.


Het wachten was geen straf met deze muziek!


Na het optreden van de DJ’s was het ELON-TIJD!


Een paar quotes van de speech van Elon:

"Ik ben ongelooflijk opgewonden om de eerste productieauto's van ons team hier bij Giga Berlin-Brandenburg te overhandigen. Dit is een geweldige dag voor de fabriek, en ik wil graag iedereen bedanken die heeft geholpen. Hartelijk dank. Jullie hebben echt een heel groot verschil gemaakt. En aan de gemeenschap, Tesla zal ervoor zorgen dat dit een juweeltje is voor het gebied, voor Duitsland, voor Europa, en voor de wereld.

"Elk voertuig dat we maken zal een nieuwe stap zijn in de richting van een duurzame energietoekomst, en we zullen ook batterijopslag maken, dus dit zal heel belangrijk zijn voor het opslaan van hernieuwbare energie. Dus voor zonne- en windenergie, omdat die intermitterend is en moet worden opgeslagen. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat de wereld kan overstappen op een duurzame energietoekomst met de combinatie van zonne-energie, windenergie, plus batterij opslag en elektrische voertuigen. Als je die drie poten van de kruk hebt, dan kun je een duurzame energietoekomst creëren voor zolang de zon schijnt en de wind waait," zei Musk.

De volgende dag namen we nog een aantal foto’s van onze auto’s in Duitsland en was het tijd om weer te werken en ervoor te zorgen dat we 15.000 zelfrijdende robots op de Europese wegen hebben rijden.