Op autovakantie met een Tesla levert je 54 uiensoepjes op

(en een fantastisch uitzicht vanuit je achterbak)

Hoogstwaarschijnlijk zit een vliegvakantie er niet in deze zomer, maar een autovakantie met een Tesla of Tesla occasion behoort hopelijk wel tot de mogelijkheden. Zo kan een Tesla Model X of Tesla Model S uitstekend als mini-camper gebruikt worden en kan je slaapplek creëren voor twee personen met een Dreamcase! Niet alleen in de Model X, maar in iedere Tesla kan jij deze zomer kamperen.

On Route Supercharge planner

Het is een aanname die we doen, maar we horen toch nog vaak de opmerking over EV’s ‘maar wat als je op vakantie gaat?’. En als je een dieselauto gewend bent met 1100 km actieradius en dat vergelijkt met een Tesla, dan zit daar zeker een verschil in. Maar dat betekent niet dat je niet op vakantie kan met een Tesla, het is zelfs rustgevender.

In de routeplanner van jouw Tesla wordt er rekening gehouden met het batterijverbruik en op precies de juiste momenten geeft je Tesla de route naar de dichtstbijzijnde Supercharger aan en hoe lang je daar moet laden. Dan strek je even de benen, doet een korte sanitaire stop en je bent weer good to go! Je kan het ook van te voren online bekijken.

Met de auto op vakantie

Wie heeft nog een trekhaak nodig als je alles al mee hebt in de auto zelf, ook je slaapplek! Je kan uitstekend met je Tesla op vakantie, want een Dreamcase zorgt ervoor dat je overnacht in je Tesla. Zo kan je op elke gewenste plek overnachten; zolang je niet de parkeerregels overtreedt natuurlijk.

Overnachten in je eigen Tesla, kijkend naar de sterren via het panoramische dak, zorgt ervoor dat je op eigen tempo naar je vakantiebestemming rijdt. En zoals eerder besproken zijn Tesla’s uitstekende auto’s om op autovakantie door Europa te gaan. Er is een groot Supercharge-netwerk van Tesla beschikbaar en kan je makkelijk naar Zuid-Frankrijk of Italië rijden.

Benzinekosten vs Laadkosten

Via Gaslicht wordt geschreven dat rijden in een volledig elektrische auto €4 per 100 kilometer kost en rijden in je eigen auto, die rijdt op benzine, €10 per 100 kilometer. Dan hebben we kosten zoals onderhoud en afschrijving etc niet meegerekend.

Zo ben je voor een roadtrip naar Zuid-Frankrijk inclusief wat binnenlandse tripjes al gauw 4500 kilometer verder. Als je alleen brandstof- en laadkosten vergelijkt, dan bespaar je tijdens je vakantie 270 euro. Dat zijn 54 uiensoepjes of 270 baguettes ;).

Zelf met een Tesla op vakantie? Bekijk ons aanbod via een van de onderstaande knoppen.