Tesla Battery Day: Een Tesla vanaf $25.000 en nieuwe batterijcellen en -pakketten.

Tijdens Battery Day van Tesla vertelde Elon Musk wat Tesla heeft bereikt en wat de plannen zijn op het gebied van batterijen. Vanwege Covid-19 en social distancing stonden er Tesla Model Y’s geparkeerd voor het podium die toeterden als er positief nieuws door Elon werd verteld.

Prijs per kWh

Tesla wil de prijs per kilowatt uur met 50% verlagen. Dit doet de autofabrikant door het fabricageproces van batterijen en Tesla’s te optimaliseren. Door onderzoek te doen naar nieuwe materialen zoals siliconen en nikkel en het productieproces te analyseren werken ze naar het gestelde doel toe. Ze zijn nu met nieuwe grotere cilinders bezig die meer energie per kg leveren dan kleinere cilinders. Door nieuwe materialen te gebruiken wil Tesla de grotere cellen, want dan zijn cilinders, efficiënter maken.

Als de prijs per kilowattuur gedaald is, is het plan om het productieproces op te schalen van een gigawatt-uur naar terawattuur. Tesla heeft in 2022 100 gigawatt-uur geproduceerd en wil in 2030 drie terawattuur produceren.

Nieuwe batterijcel ‘4680’

De nieuwe batterijcel genaamd ‘4680’ is groter dan de huidige batterijcel. De batterijcel is 80 mm lang en 46 mm breed en heeft 5x meer capaciteit, heeft 16% meer bereik en de prijs per kWh is met 14% gedaald. Dit is een eerste stap naar het doel om drie gigawatt-uur te halen, want Tesla wil telkens meer power kunnen halen uit ongeveer dezelfde afmeting batterij.

Batterijen in chassis

De nieuwe batterijcellen vormen in de toekomst een nieuwe grote batterij. Deze batterij wordt onderdeel van de chassis van de auto, dat de auto een stuk steviger maakt. Dat maakt de auto 10% lichter en zal de actieradius verhogen. Ook scheelt het bijna 400 onderdelen in een Tesla waardoor de kans kleiner wordt dat er een onderdeel kapot gaat.

Tesla van $25.000

Als de innovaties waar Elon over heeft verteld succesvol zijn, dan kan Tesla een goedkoper model dan de Model 3 aanbieden. Elon Musk gaf aan dat Tesla bezig is met een auto die 25.000 dollar kost. Als Tesla dit lukt hebben ze in bijna iedere prijs- en productcategorie een kwalitatieve auto die het de concurrentie moeilijk maakt. Ook bracht Elon het nieuws dat ze een Model S Plaid met 1100 pk uitbrengen.