Tesla Model 3: Heel veel meer auto, voor minder euro’s

Datum: 22-07-2020

MisterGreen opent de aanval op fossiele brandstof met #EndFossilFuel. En in het kader van die quote laten we zien waarom je beter een elektrische auto van ca. €50.000,- kan leasen dan een benzineauto van ca. €33.000,-. Tipje van de sluier: Je redt niet alleen je portemonnee. Dit blog is in samenwerking met Teslafacts geschreven.

Tesla Model 3 vs. Volkswagen Golf

De Tesla model 3 is in aanschafwaarde duurder dan een Volkswagen Golf, toch kan het een goedkopere auto zijn dan de Volkswagen. Als je denkt dat dit onmogelijk is; dan kijk je waarschijnlijk niet op de juiste manier naar de kosten. Als je kijkt naar de kosten van een auto, is het niet voldoende om alleen naar de aankoopprijs te kijken. De kosten van een auto zijn veel meer dan dat: verzekering, wegenbelasting, afschrijving, tanken, onderhoud, etc. En laat je nu net voor een Model 3 geen wegenbelasting betalen en aanzienlijk goedkoper ‘tanken’.

Hieronder vind je een tabel met een vergelijking tussen de Tesla Model 3 Standard Range en de Volkswagen Golf Life Business. We zijn van 20.000 km per jaar uitgegaan.

MisterGreen Tesla Model 3

Volkswagen Golf

Aanschafprijs

€ 50.150

€ 33.382

Kosten per maand

€ 675 ex btw

€ 504,47 ex btw

Brandstof- of laadkosten per km

€ 0,03

€ 0,1

Brandstof- of laadkosten per jaar

€ 600

€ 2000

Totaal 5 jaar

€ 40.800

€ 32.268

Bijtelling (maand)

€ 139

€ 229

Bijtelling (5 jaar)

€ 8.340

€ 13.740

Bijtelling + brandstof

€ 8.940

€ 15.740

Rijgemak

Het Tesla-rijden moet je ervaren. Het is een beetje hetzelfde als iemand zegt: “De Grand Canyon is echt groot”. Als je er bent geweest, dan weet je pas hoe groot de Grand Canyon is. Het rijgemak van een Tesla Model 3 is erg hoog, en vooral met de optie Full Self Driving is de ervaring compleet. Full Self Driving komt heel dichtbij autonoom rijden en is daarnaast ook veiliger.

Milieu

Wie een schone planeet voor zijn of haar (klein)kinderen wil achterlaten moet kijken naar de uitstoot per kilometer. Het is bekend dat een benzineauto, kuch Volkswagen-schandaal kuch, meer uitstoot heeft dat een elektrische auto. Een Tesla Model heeft een uitstoot van 0 g/km uitstoot. De Volkswagen heeft een uitstoot van 102 g/km. Dat is meer dan de Tesla. Denk aan je (klein)kinderen, denk aan een Tesla.

Conclusie

De Volkswagen is echt een solide auto, maar ga voor de Tesla! De zakelijke leaserijder heeft meer auto, voor minder geld! Oh.. en je rijdt bijna elke auto eruit bij het stoplicht ;)


Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery