Tesla updates, wat kan je Tesla in de toekomst?

Datum: 06-12-2022

We namen een kijkje in de toekomst en zagen al wat nieuwe Tesla features die erg interessant zijn voor jouw Tesla experience. In dit blogartikel bespreken we drie belangrijke features die Tesla op zeer korte termijn lanceert. Het kan zijn dat nog niet alles direct voor de Nederlandse Tesla’s geldt.

Tesla voegt nieuwe functies toe aan Sentry Mode

Vanaf update 2022.44.2 brengt Tesla verbeteringen aan in zijn populaire functie Sentry Mode. Wanneer Sentry Mode is ingeschakeld neemt het op van vier verschillende camera's wanneer het voertuig iemand in de buurt van het voertuig of een inbraak detecteert.

Hoewel deze functie al fantastisch is en veel situaties heeft opgevangen waarin schade aan het voertuig is toegebracht en verhaald, kan het ook leiden tot tientallen opnamen wanneer er helemaal geen dreiging is. En dat zorgt ervoor dat je Tesla sneller leeg gaat. Dit geldt vooral als het voertuig geparkeerd staat in een drukke straat met veel voetverkeer.

Met update 2022.44.2 introduceert Tesla twee nieuwe functies voor de Sentry Mode.

Op camera gebaseerde detectie

De eerste is de mogelijkheid om camera-gebaseerde detectie uit te schakelen, zodat Sentry Mode alleen opnames opslaat die worden getriggerd door indringing, zoals een breuk in het glas, het openen van een deur of het activeren van de kantelsensor van het voertuig.

Het uitschakelen van de Sentry Mode opnames wanneer de camera's iemand in de buurt van het voertuig detecteren zal het aantal opnames sterk verminderen, maar kan er ook toe leiden dat sommige situaties onopgemerkt blijven.

Lengte van de Sentry Mode clip

De tweede nieuwe functie van Sentry Mode is de mogelijkheid om de lengte van een opgenomen gebeurtenis aan te passen. Zodra een potentiële bedreiging is gedetecteerd, neemt Sentry Mode de minuten erna op, tenzij er extra bedreigingen worden gedetecteerd, dan wordt de opname verlengd. Tot nu toe was dit altijd dezelfde cliplengte. Met 2022.44.2 kun je nu de lengte van elke Sentry Mode clip aanpassen.

Dolby Atmos ervaring in je Tesla

Het nieuws komt nadat Apple Music werd ontdekt in een Tesla Model S op de tentoonstelling in het Petersen Automotive Museum.

We verwachten dat Dolby Atmos-ondersteuning als onderdeel van de vakantie-update van dit jaar, die in de komende maand wordt verwacht. Deze grote toevoegingen van Dolby Atmos en Tesla, die nauw samenwerken met de grote platenlabels, zouden kunnen betekenen dat we misschien ook lossless audio krijgen. Wel tof, een 5.1 Dolby Atmos Surround ervaring van Netflix tijdens het Superchargen!

Home Theater-achtige ervaring

Naast 5.1 surround sound bieden veel streamingdiensten ook Dolby Atmos gecodeerde surround sound, zoals Netflix en Disney+, die al beschikbaar zijn in Teslas. Mogelijk zien we dat Tesla Dolby Atmos ondersteunt over al hun streamingdiensten die het als audio-optie bieden.

Tesla-eigenaren kunnen binnenkort een theaterachtige ervaring ervaren bij het bekijken van films in hun voertuigen. Wil jij fullscreen meer dan alleen Netflix en YouTube kijken? Check dan MisterGreen Theater en kijk fullscreen al je favoriete streaming diensten!

Apple Music wordt toegevoegd

Aaron Cash heeft via Twitter foto's gedeeld van de nieuwe tentoonstelling van Tesla in het Petersen Automotive Museum in Los Angeles, die op 20 november 2022 is geopend. Aaron ontdekte dat Apple Music draaide in een van Tesla's.

Die Tesla draaide een ontwikkelaarsversie van Tesla's OS met versienummer 2022.40.50, en daarin was Apple Music te vinden.

Tesla staat bekend om het achterlaten van ‘easter eggs’ en hints over komende functies in hun software. We speculeerden voor het eerst dat Apple Music zou komen toen een pictogram werd gespot tijdens de conferentie van Zoom waarin Tesla liet zien dat je een zoomcall kunt doen vanuit de auto.

Bron: NotATeslaApp