Tesla verlaagt prijs CCS retrofit

Tesla heeft de prijs van haar CCS-retrofit verlaagd — waardoor veel eigenaren van oudere Model S- en Model X-voertuigen in Europa blij zijn, want nu is het mogelijk om bij een V3 Supercharger je Tesla Model S en Model X op te laden.

Met de lancering van de Model 3 en de Supercharger V3 in Europa stapt Tesla over op haar belangrijkste laadstandaard CCS. Om als Model S- of Model X-eigenaar gebruik te kunnen maken van de V3 Supercharger is er CCS-adapter beschikbaar.

Tesla biedt daarom een retrofit aan om die eigenaren in staat te stellen de adapter te gebruiken, maar met € 670,- was het niet goedkoop. Nu heeft Tesla de prijs verlaagd. "De retrofitservice van CCS Combo 2 kost € 290,- inclusief de kosten van een CCS Combo 2-adapter", aldus Tesla. Als MisterGreen klant kan je contact opnemen met ons service center om gebruik te maken van deze aanbieding, dan verwerken wij dat in je leasebedrag.

Bij gebruik van de CCS-adapter is de laadsnelheid beperkt tot 142 kW, wat vergelijkbaar is met de laadsnelheid van Tesla's Supercharger V2, maar het blijft achter bij de 250 kW laadsnelheid van de Supercharger V3. Ook kan je deze snelheden halen bij het snellaadnetwerk van Fastned. De laadsnelheid (met CCS-adapter) is maximaal 140 kW bij Fastned 150+ kW snelladers en bij de overige laders maximaal 50 kW. Je krijgt hiermee ongeveer 250 km extra range in 20-25 minuten.

Tesla occasion + CCS Retrofit

Veel van onze occasions zijn geschikt voor de CCS upgrade

Mis geen enkele blog

Meld je aan voor onze blog-feed en ontvang een seintje als we een nieuw blogartikel online plaatsen.

MisterGreen gebruikt jouw gegevens om je 1x per maand de meest recente blogs te sturen. Je kan op ieder moment uitschrijven.

Het laatste Tesla nieuws