De 18'' velgen van de Tesla Model 3

De standaard 18'' Aero velgen en wieldoppen van de Tesla Model 3 zijn al langere tijd onderwerp van gesprek bij Tesla-fans en reservering houders. Op verschillende fora wordt het uiterlijk van de wieldoppen bekritiseert en is er discussie over het effect op het bereik. De wieldoppen verbeteren namelijk de aerodynamica van de auto, waardoor het bereik van de auto met 5 tot 10% zou worden vergroot. Maar hoe zien de velgen er eigenlijk uit zonder deze wieldoppen?

Uiterlijk

Op YouTube is een video verschenen die de langverwachte details laat zien over de standaard 18’’ Aero velgen van de Tesla Model 3.

De Aero velgen van de Model 3 hebben afneembare wieldoppen, die op de velg kunnen worden gezet om de aerodynamica te bevorderen. In de video wordt getoond hoe de matzwarte aerodynamische wieldop van de velg kan worden gehaald en er ook weer op gezet kan worden. Aan de achterkant van de wieldop zitten enkele klemmen, die simpel op de velg gedrukt kunnen worden. Achter de wieldoppen zitten 18’’ grijze spaakvelgen.

Keuze uit twee velgen

Tijdens de configuratie van de Model 3 hebben onze klanten de mogelijkheid om de standaard 18’’ Aero velgen (inclusief de wieldoppen) te kiezen of te upgraden naar de 19’’ Sport velgen. Meer over de specificaties van de Tesla Model 3 is te lezen op ons blog in dit artikel.

Klik hier voor het YouTube filmpje waarin je kunt zien hoe de wieldoppen van de velg afgehaald kunnen worden.

Op de hoogte blijven?

Wil jij het laatste nieuws over de Tesla Model 3, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.