Eerste Tesla Model 3 Dual Motor Performance rolt van de band

Geschreven door Kees Roelandschap, Tesla expert

Na een wat moeizame start gaat de productie van de Tesla Model 3 nu lekker...heel erg lekker. In een uitgelekte interne mail van Elon Musk blijkt het aantal nu op 4.900 auto's per week te staan. Dit is nog maar 100 auto’s per week verwijdert van het doel om 5.000 auto’s per week te halen tegen het einde van het tweede kwartaal van 2018. Als kers op de taart is nu ook de eerste Tesla Model 3 Dual Motor Performance van de band gerold. We schrijven erover in dit artikel.

Tesla Model 3 Dual Motor Performance?

De Tesla Model 3 Dual Motor Performance is momenteel de top uitvoering van de Model 3 reeks. De termen ‘Dual Motor’ en ‘Performance’ zijn twee aparte dingen die we hieronder zullen toelichten.

Dual Motor
De term ‘Dual Motor’ slaat op de aandrijflijn van de auto. Een standaard Tesla Model 3 heeft één motor die de achterwielen aandrijft. De ‘Dual Motor’ uitvoering heeft zoals de naam als zegt twee motoren. Eén die de achterwielen aandrijft en een tweede motor die de voorwielen aandrijft. Hierdoor heeft de Tesla Model 3 dus vierwielaandrijving. Bij andere automerken wordt dit soms aangeduid als ‘All Wheel Drive’ (AWD) of ‘4 Wheel Drive’ (4WD).

Performance
De ‘Performance’ uitvoeringen van Tesla kan je vergelijken met de Motorsport ‘M’ varianten van BMW of de AMG-klasse van Mercedes. Dit zijn de meest sportieve uitvoeringen van het merk. Een standaard Tesla accelereert al gauw in 4.0 seconden van 0 naar 100 km/u. Met een ‘Performance’ uitvoering worden de straatstenen pas echt losgetrokken! De Tesla Model 3 in Performance uitvoering sprint namelijk in 3.5 seconden van 0 naar 100 met een topsnelheid van 250 km per uur. Volgens Elon Musk is de Tesla Model 3 met deze prestaties 15% sneller op het circuit dan een BMW M3. Met een volle batterij kan de Tesla Model 3 in deze uitvoering 500km rijden.

Uiterlijke kenmerken van de Tesla Model 3 Performance uitvoering

Naast bovenstaande fenomenale prestaties kan je de top uitvoering van de Tesla Model 3 onderscheiden aan het ‘premium white’ interieur die we ook kennen van de Tesla Model S, Model X en Model Y De standaard versie van de Tesla Model 3 is tot op heden nog niet beschikbaar met deze configuratie. Daarnaast staat de Performance Model 3 op 20” velgen met rode remklauwen.

Één van de Tesla modellen leasen? Dit kan bij ons zowel via private lease als zakelijk lease.

Model 3 2019 Review

Wist je dat je een Model 3 uit 2019 qua prestatie vaak niet onderdoet voor een nieuwere variant? Op veel vlakken overtreft hij zelfs de Highland uit 2023! Daarmee is de Model 3 uit 2019 een zeer interessante optie om te leasen. Onze Tesla Expert Kees zet in deze video alle verschillen op een rij tussen beide modellen. Zo helpen we je bij het maken van de juiste keuze. Bekijk de video en bepaal welke variant voldoet aan jouw eisen.

Het moderne minimalistische interieur van de Tesla Model 3 met witte en zwarte elementen

Prijs en levertijd Tesla Model 3 Dual Motor Performance

In Amerika kost het Model 3 topmodel $78.000,- zonder Autopilot. Wat de prijs in Nederland zal zijn is nog niet bekend. Ook over de precieze levertijd is nog niet veel bekend. Wij verwachten dat de standaard uitvoering van de Tesla Model 3 rond het tweede kwartaal van 2019 op de Nederlandse wegen zal rondrijden. Als je de Tesla Model 3 bestelt bij MisterGreen ben je er overigens van verzekerd dat je tot de eerste Model 3 bezitters in Nederland zal horen.

UPDATE: inmiddels is de Tesla Model 3 binnen twee maanden leverbaar bij MisterGreen!

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery