Europa's grootste Supercharger station

Nadat we eerder al hebben geschreven over de opening van ‘s wereld grootste Supercharger station in Shanghai en de bouw van twee 40-stall Supercharger stations in Californië, heeft Tesla nu aangegeven te beginnen met de bouw van het grootste Supercharger station in Europa. Tesla heeft namelijk bevestigd een 42-stall Supercharger station te zullen gaan plaatsen in Noorwegen.

Tesla's ambitie

Het doel van Tesla om voor het eind van dit jaar 10.000 Superchargers in gebruik te hebben leek wat ambitieus. En nog steeds is het niet zeker of het zal lukken. Echter, worden de laatste tijd steeds meer stations met minimaal 40 Superchargers gebouwd. Lees in deze artikelen over de bouw van 's werelds grootste Supercharger Station in Shanghai. Ook in Californië zijn op dit moment twee Supercharger stations in aanbouw.

Europa

Er werd al eerder gespeculeerd over de bouw van een Supercharger station in Europa met minimaal 40 stalls. En nadat er eerst nog sprake was dat de bouw van het Supercharger station niet door zou gaan, is door de Communicatiemanager van Tesla Noorwegen Even Sandvold bevestigd dat Tesla bezig is met de bouw van een laadstation nabij de Oslo-Rygge luchthaven. Het station zal uiteindelijk 42 stalls aanbieden en eenmaal in gebruik zal dit station het grootste online Supercharger station van Europa zijn.

Voorbeeld

De Electric Vehicle Association van Noorwegen wil dit Supercharger station als voorbeeld gebruiken om andere aanbieders van laadnetwerken te stimuleren. De bouw staat gepland direct naast een ander laadstation, met slechts 3-stalls die geschikt zijn voor alle type elektrische voertuigen. En dat terwijl de Tesla verkopen in Noorwegen 'slechts' 15% van de totale verkoop van elektrische voertuigen vertegenwoordigt in de eerste helft van dit jaar. Voor Tesla is de bouw van dit station belangrijk. Vooral aangezien het automerk afgelopen maand haar recordverkoop heeft behaald in Noorwegen.

Bestellen?

Bestel jouw Tesla Model S, X of 3 en rijd zorgeloos door heel Europa dankzij de uitgebreide laadinfrastructuur.

klik hier voor een offerte voor de Tesla Model S of X.

Stel hier jouw Tesla Model 3 configuratie samen en maak de bestelling compleet. Maak daarbij bovendien nog gebruik van een vroeg reserveringsnummer, waardoor je bij de eerste leveringen van Nederland zit!

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.