‘De Tesla Model 3 is elektrisch rijden zonder concessies te doen’

Klant aan het woord

Als architect heeft Rotterdammer Jan David Hanrath een hart voor design, dat sneller gaat kloppen als vorm en functie naadloos in elkaar samenvloeien. Hij ontwierp onder andere de Chocoladefabriek in Gouda, De Petrus in Vught en De Blokhuispoort in Leeuwarden: openbare gebouwen met een bibliotheek als gemene deler. Vorige week haalde Jan David als eerste MisterGreen-klant zijn Tesla Model 3 op, een auto die perfect past bij zijn designfilosofie. Wij waren natuurlijk razend benieuwd naar zijn ervaringen, en zochten hem op.

"Psst...ben jij nu al overtuigd van de Tesla Model 3? Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan!"

Gefeliciteerd met je Tesla Model 3! Waar ben je als eerste naartoe gereden?

Een beetje gek misschien, maar naar de McDrive. Ik kon natuurlijk niet met m’n eigen auto naar de Tesla-fabriek in Tilburg rijden, dus ik moest een vriend zo ver krijgen om me te brengen. Na een lange rit hadden we behoorlijke trek gekregen, dus een oneerbiedige hamburgerstop was onvermijdelijk. Daarna zijn we wel meteen doorgereden naar Rotterdam.

Was dit meteen je eerste keer in een Tesla?

Sterker nog, dit was mijn eerste keer in een elektrische auto. De wens om elektrisch te rijden was er al langer, want ik lever graag m’n bijdrage aan een lagere CO2-uitstoot. Maar tot nu toe kon dat niet compromisloos. De betaalbare modellen hadden voor mij een te kleine actieradius, en de betere auto’s lagen financieel buiten bereik. De Model 3 lost beide problemen op: je kunt er grote afstanden mee afleggen en de prijsklasse is acceptabel. Dus toen deze auto werd aangekondigd, dacht ik: dat zou wel iets voor mij kunnen zijn.

"Ik koos uiteindelijk voor MisterGreen omdat jullie echte Tesla-specialisten zijn, experts in de auto die ik wilde. Het snelle aanvraagproces haalde de laatste drempels weg; binnen een halfuurtje had ik mijn auto samengesteld en besteld."

Je hebt ‘m natuurlijk nog maar net, maar waar ben je het meest fan van?

Dat het eigenlijk een rijdende computer is – in feite stap je niet in een auto, maar in een app. Fascinerend, want je krijgt dus ook updates waardoor je auto steeds beter wordt en meer kan. Je merkt in alles dat Tesla vanaf het begin heeft nagedacht over wat een elektrische auto zou kunnen zijn, in plaats van voort te bouwen op bestaande ideeën zoals de traditionele merken doen. Als ontwerper word ik daar warm van. Wat hun designfilosofie betreft, kun je Tesla vergelijken met Apple; beide bedrijven durven vanaf de grond nieuwe producten te ontwikkelen. Dat spreekt me heel erg aan. En daarnaast is ‘ie natuurlijk gewoon ontzettend mooi.

BEKIJK DE VIDEO MET JAN DAVID EN ZIJN TESLA MODEL 3 HIER.

En hoe rijdt ‘ie?

Heel solide. De gewichtsverdeling is fantastisch; de accu zit laag, dus de auto ligt als een blok op de weg. Daardoor voelt ‘ie veel steviger dan een gewone auto, waarbij de benzinemotor voorin voor een klont gewicht zorgt. En hij heeft geen versnellingen, waardoor optrekken veel vloeiender gaat.

Heb je al foefjes uitgeprobeerd? Autopilot, cruise control…

Absoluut. En ik ben fan, want ik zit veel rustiger achter het stuur. Hoewel ik nog steeds op het verkeer let, wordt m’n aandacht minder opgeslokt door wat er op de weg gebeurt. Kan ik onderweg dus gewoon nadenken over m’n projecten. Ook mooi: ik kom minder moe op mijn bestemming aan.

Je least je auto via MisterGreen. Je had ook een andere maatschappij kunnen kiezen. Waarom koos je voor ons?

Nou, de grotere leasemaatschappijen doen nog niet aan Tesla, dus je komt sowieso bij de kleinere partijen uit. Ik koos uiteindelijk voor MisterGreen omdat jullie echte Tesla-specialisten zijn, experts in de auto die ik wilde. Het snelle aanvraagproces haalde de laatste drempels weg; binnen een halfuurtje had ik mijn auto samengesteld en besteld. Dat ging hartstikke vlot.

En nu staat je Tesla Model 3 voor de voordeur. Heb je al plannen voor een grote reis?

In de lente maken we een roadtrip naar Italië. Dan moeten we natuurlijk onderweg opladen, maar zelfs daar helpt Tesla je bij: de auto stelt zelf de beste route voor langs het Europese Supercharger-netwerk. Een echte convenience package, dus.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery