Cybertruck

Cybertruck krasbestendig door wolfraamcarbide coating

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 26-09-2023, om 14:55 uur

Ongeacht hoe voorzichtig je ook met je auto omgaat, vroeg of laat verschijnt er wel een klein krasje op, al dan niet door de minder voorzichtige medeweggebruikers. Maar volgens Elon Musk is er nu een oplossing beschikbaar voor de Tesla Cybertruck.

Nu de elektrische truck daadwerkelijk van de productieband rolt, wordt er op het internet druk gespeculeerd over mogelijke opties voor deze EV. En natuurlijk doet de CEO van het merk enthousiast mee.

Mogelijk geen krassen meer op een Tesla Cybertruck Op zijn favoriete platform, voorheen bekend als Twitter, heeft hij gereageerd dat de Tesla Cybertruck wellicht wordt voorzien van een wolfraamcarbide coating. Dit zou betekenen dat de auto vrijwel immuun wordt voor krassen. Alleen een diamant zou in staat zijn om de lak van de auto te beschadigen.

Wat is Wolfraamcarbide?

Wolfraamcarbide is een zeer sterk materiaal dat onder andere wordt toegepast in tandartsboren, is allesbehalve goedkoop vanwege zijn status als edelmetaal.

Het is nog onzeker of de Tesla Cybertruck daadwerkelijk met deze optie zal worden uitgerust. De standaard lak wordt al als krasbestendig beschouwd, hoewel deze niet zo goed bestand is tegen krassen als een wolfraamcarbide coating.

Elon Musk zei op het platform X hier het volgende over:

"We might be able to offer an optional tungsten carbide coating, which is basically scratch-proof to everything below diamond hardness"
— Elon Musk (@elonmusk) September 14, 2023

Het laatste Tesla nieuws

Bereken je maandelijkse Tesla lease bedrag

Tesla model Y configureren

Tesla model Y configureren

Tesla Model 3 configureren

Tesla Model 3 configureren

Tesla Model S configureren

Tesla Model X configureren