Cybertruck verslaat de Porsche 911 terwijl hij een 911 met zich mee trekt

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Laatste update: 05-12-2023, om 09:30 uur

Elon Musk heeft verbluffende beelden gedeeld van zijn pas uitgebrachte Cyberbeast die een Porsche 911 voorbijstreeft in een dragrace en een F-350 Diesel verslaat in een off-road trucktrek.

De video

De miljardair en voormalig CEO van Twitter deelde op zijn online platform demonstraties van de versnellingsmogelijkheden van de Cyberbeast in twee video's.

In één fragment was de kolossale roestvrijstalen vrachtwagen te zien die de Porsche 911 van 2023 voorbij snelde op een kwartmijlbaan, terwijl hij ook een andere 911 erachter trok.

Een andere video toonde de opmerkelijke kracht van de Cyberbeast toen deze het opnam tegen een Ford F-350 Diesel in een trucktrek en als winnaar uit de bus kwam.

De Cyberbeast, geprijsd op $99.990, is de nieuwste versie van de Cybertruck, de enorme SUV van Tesla die 845 pk zal hebben en in slechts 2,6 seconden van 0 naar 60 mph accelereert.

Welke uitvoeringen zijn er?

Het wagenpark van Tesla's Cybertruck is jarenlang in ontwikkeling geweest, met naast de Cyberbeast ook All Wheel Drive- en Rear Wheel Drive-versies.

De Cyberbeast, de duurste van het trio, zal in staat zijn om een kwartmijl af te leggen in minder dan 11 seconden, waarbij zijn indrukwekkende kracht te zien is op de opvallende beelden die Musk deelde.

Het elektrische voertuig weegt 6.843 pond en heeft een trekvermogen van 11.000 pond, een topsnelheid van 130 mph en kan opladen tot 250 kW.

Ontworpen voor alle terreinen, heeft het met staal beklede voertuig een laadbak van zes voet lang en vier voet breed die tot 2.500 pond kan dragen en een bodemvrijheid van 17 inch heeft.

Als de bewering van Musk dat de Cyberbeast slechts 2,6 seconden nodig heeft voor een acceleratie van 0-60 mph waar is, zou de truck de snelste elektrische pickuptruck ter wereld worden.

Musk zei dat de carrosserie van de Cybertruck is gemaakt van een roestvrijstalen legering ontwikkeld door Tesla, die niet zal corroderen en geen verf nodig heeft, maar toch op grote schaal kan worden geproduceerd.

De Cybertruck is de eerste auto in de VS sinds de DMC DeLorean uit 'Back to The Future' die een carrosserie van roestvrij staal gebruikt. Het heeft ook pantserglas dat bestand is tegen de impact van een honkbal bij 70 mijl per uur of hagel van klasse 4.

Musk zei dat de deuren kogelvrij zijn tegen .45 kaliber en 9-millimeter kogels. Hij toonde een video aan het publiek tijdens het evenement in Austin, Texas om de mogelijkheden te demonstreren.

Het werd gezien hoe het een enorme Porsche 911 Carrera T wegblies in de nieuwste demonstraties, die beschikt over 379 pk en een acceleratietijd van 0-60 mph van 4,3 seconden (handgeschakeld).

Hoewel duurder dan zijn Tesla-rivaal, met een startprijs van $124.900, heeft de iconische auto een hogere topsnelheid op het circuit, een verbazingwekkende 181 mph.

De auto heeft premium brandstof nodig voor maximale prestaties.

Aan de andere kant heeft de Ford F-350 dieseltruck een brandstofcapaciteit tot wel 50 gallon en een vermogen van iets meer dan de helft van het Tesla-beest, tussen de 385 en 475 pk.

De truck heeft ook een trekvermogen van 12.000 tot 24.000 pond en wordt beschouwd als een elite zware vrachtwagen voor het trekken of vervoeren van zware ladingen.

De release van de twee video's komt nadat Musk de sleutels overhandigde aan de eerste 12 eigenaars van de Cybertruck tijdens een live-evenement vandaag om de levering van de futuristische truck door Tesla na vier jaar vertraging te markeren.

De CEO leek in goede stemming terwijl hij toekeek hoe de met staal beklede elektrische voertuigen het podium op rolden voordat hij elke persoon uitnodigde om in hun nieuwe truck te gaan zitten.

Momenten nadat de live-uitzending was afgelopen, bijgewerkte Tesla zijn website met nieuwe prijzen, waaruit bleek dat de Cybertruck bijna verdubbeld is in prijs, van $39.999 naar $60.990.

Musk verzuimde echter de toename te vermelden tijdens het evenement van 25 minuten dat werd gehouden in de Gigafabriek van Tesla in Austin, Texas.

Meer Tesla nieuws