Tesla gaat door met implementeren Full Self-Driving in China

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 24-11-2023, om 10:20 uur

Tesla zet naar verluidt plannen voort om zijn Full Self-Driving (FSD) suite in China te introduceren, volgens een recent lokaal rapport. FSD is Tesla's meest geavanceerde rijhulpsysteem, dat in staat is om zowel snelwegen als stadsstraten te navigeren.

De introductie van FSD op de Chinese markt wordt al enige tijd gespeculeerd. Onlangs suggereerden observaties van Tesla-watchers dat de handleiding op de website van Tesla China verwijzingen naar FSD Beta bevatte. Dit was echter van korte duur, aangezien de handleiding van Tesla China werd bijgewerkt om verwijzingen naar het geavanceerde rijhulpsysteem te verwijderen.

Ondanks dit alles bereidt Tesla zich naar verluidt voor om FSD Beta naar het land te brengen. Met verwijzing naar een verklaring van de fabrikant van elektrische voertuigen, merkte het lokale mediakanaal China Fund News onlangs op dat Tesla doorgaat met zijn plannen om FSD op de binnenlandse Chinese markt uit te brengen. "Het werk om FSD naar China te brengen, gaat inderdaad momenteel vooruit," merkte het rapport op.

Hoe kijkt de Chinese overheid naar FSD?

Opvallend genoeg hebben verschillende Chinese overheidsafdelingen een gezamenlijke mededeling uitgebracht waarin staat dat voertuigen met massaproductievoorwaarden die Level 3 en Level 4 autonome mogelijkheden ondersteunen, toestemming zouden kunnen krijgen voor wegtests in beperkte gebieden, zoals vermeld in een rapport van CNEV Post. Met dit in gedachten zou het niet verrassend zijn als Tesla zich ook voorbereidt om zijn meest geavanceerde rijhulpsysteem op de lokale Chinese markt te testen.

Tesla heeft al geruime tijd de basis gelegd voor FSD in China. In 2021 richtte het bedrijf een datacenter op in Shanghai, dat alle gegevens verzamelde die werden gegenereerd door zijn binnenlandse activiteiten. De faciliteit verzamelt gegevens over productie, verkoop, service en opladen, onder andere. Tesla had ook een FSD-operations team en een team voor gegevenslabeling in Shanghai samengesteld.

Wat zijn de volgende stappen?

Hoewel de stukken lijken klaar te zijn voor de lancering van FSD in China, zijn er nog steeds enkele hindernissen te overwinnen voordat het systeem in het land kan worden uitgebracht. Volgens recente lokale rapporten blijven kwalificaties voor gegevensverzameling en de beschikbaarheid van supercomputingcentra belangrijke uitdagingen voor de fabrikant van elektrische voertuigen.

Meer Tesla nieuws