Introductie Full Self-Driving in China weer een stapje dichterbij

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 29-04-2024, om 11:50 uur

Doorbraak in Barrières voor Tesla's Zelfrijdende Auto's in China

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft onverwacht China bezocht en enkele essentiële obstakels overwonnen voor de uitrol van zijn zelfrijdende autosoftware in het land.

Samenwerking met Baidu en Naleving van Gegevensvereisten

Volgens betrokken bronnen zal Tesla samenwerken met het Chinese techbedrijf Baidu om kaart- en navigatiefuncties te integreren in hun auto's. Tesla heeft tevens voldaan aan cruciale eisen op het gebied van gegevensbeveiliging en privacy in China. Deze zorgen hadden Elon Musk lange tijd gehinderd bij het uitbrengen van zijn zelfrijdende software, genaamd Full Self-Driving (FSD), op de Chinese markt.

Besprekingen met Chinese Functionarissen

Op zondag ontmoette Musk hoge functionarissen in China om de lancering van Tesla's autonome rijsoftware te bespreken. Hoewel Tesla zijn autopilotsoftware FSD al vier jaar geleden heeft geïntroduceerd, is deze nog niet beschikbaar in China, ondanks dat dit een van Tesla's belangrijkste markten is.

Mijn conclusie

Dit is voor mij een bevestiging dat zowel grote bedrijven als overheden bewust zijn van de transitie op het gebied van personenvervoer. Ik ben benieuwd naar de komende ontwikkelingen!

Laatste Tesla nieuws