Nieuwe Supercharger-stations van Tesla van 8 tot 15 november

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 17-10-2023, om 11:10 uur

Het lijkt erop dat Tesla zijn Supercharger-stations sneller uitrolt dan ooit tevoren, en de V4-laadhardware is gespot in verschillende landen. Van 8 tot 15 november kondigde Tesla 22 nieuwe Supercharger-locaties aan, met in totaal 255 individuele laadstations, voornamelijk in Noord-Amerika.

Nieuwe Superchargers zijn te zien op het laadaccount van Tesla op X, waar nieuwe stations worden gepost samen met eventuele belangrijke updates over zijn laadactiviteiten voor elektrische voertuigen (EV's). Sinds het begin van deze maand heeft Tesla verschillende nieuwe Superchargers benadrukt, met name de opening van een V4 Supercharger bij zijn Gigafabriek buiten Berlijn, Duitsland.

Laadstations bevatten V4-hardware van Tesla

Interessant is dat je kunt zien dat sommige van de afgebeelde Supercharger-stations op het account zeker de V4-hardware van Tesla bevatten. Echter, de Supercharger-kaart van het bedrijf toont nog steeds aan dat deze locaties slechts tot 250 kW laadcapaciteit bieden, wat hetzelfde is als wat Tesla's V3-laders kunnen leveren. Op een gegeven moment in de toekomst zal Tesla waarschijnlijk deze locaties inschakelen om tot 350 kW aan te bieden voor nog sneller laden.

Een dergelijke V4 Supercharger-locatie is onder meer een waarover we hebben bericht terwijl het vorige maand werd gebouwd in East Point, Georgia, waarbij ook de snelheid waarmee Tesla deze nieuwe stations plaatst, wordt benadrukt.

Mijn conclusie

In ieder geval zullen de meeste elektrische voertuigbestuurders waarschijnlijk de snelheid waarderen waarmee deze worden uitgerold, vooral nu bijna elke autofabrikant toegang zal krijgen tot de oplaadstations van Tesla in de komende jaren.

Meer Tesla nieuws