Plannen voor Tesla datacenter in China om zelfrijdende auto's te trainen met AI

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 21-05-2024, om 09:30 uur

Tesla is naar verluidt in de beginfase van het plannen van de bouw van een datacenter in China om zijn zelfrijdende auto's met AI te trainen.

Data Center in China voor Zelfrijdende Voertuigen

Volgens een nieuw rapport van Reuters is Tesla van plan een datacenter voor zelfrijdende voertuigen in China te bouwen. Het datacenter in China helpt om het algoritme te trainen dat nodig is voor volledig autonome voertuigen, ook wel Full Self-Driving (FSD) genaamd.

Vooruitgang na Bezoek Elon Musk

Na het recente bezoek van Elon Musk aan China lijkt Tesla vooruitgang te hebben geboekt met het brengen van zijn 'Supervised Full Self-Driving' naar het land.

De autofabrikant heeft naar verluidt voorwaardelijke goedkeuring gekregen om het systeem op de markt te brengen.

Overeenkomst voor Gegevensbeheer

Een deel van de reden waarom het deze goedkeuring kreeg, zou een vermeende deal zijn om de zelfrijdende data in China af te handelen.

Tesla heeft al enkele jaren problemen met gegevensbeheer in China. De voertuigen van het bedrijf werden zelfs door Chinese autoriteiten op bepaalde locaties verboden uit angst voor spionage in verband met het gebruik van camera's op Tesla's voertuigen en het gegevensbeheer.

Toen werd gemeld dat Tesla de voorwaardelijke goedkeuring had verkregen, werd ook gemeld dat Tesla had voldaan aan het verzoek van de regering met betrekking tot gegevensbeheer.

Mijn conclusie

Tesla's plannen om een datacenter in China te bouwen, zijn een strategische zet die niet alleen tegemoetkomt aan de regelgeving van de Chinese overheid, maar ook cruciaal is voor de verfijning van hun Full Self-Driving (FSD) technologie binnen de unieke verkeersomstandigheden van China.

Door videogegevens lokaal te verzamelen en te verwerken, kan Tesla zijn neurale netwerken nauwkeurig afstemmen op Chinese wegen, rijgedrag en verkeersregels. Dit versterkt niet alleen de effectiviteit en veiligheid van het FSD-systeem, maar bouwt ook vertrouwen op bij zowel de overheid als de consument.

Het voorwaardelijke groene licht dat Tesla heeft gekregen, markeert een significante mijlpaal. Het bevestigt dat Tesla's strategie om een datacenter te vestigen een positieve stap is richting het veilig en efficiënt implementeren van volledig autonome voertuigen in China. Als deze plannen worden gerealiseerd, kunnen we verwachten dat Tesla een belangrijke speler wordt in de transformatie van mobiliteit binnen een van 's werelds grootste automarkten.

Laatste Tesla nieuws