Tesla Cybertruck tweede best verkochte elektrische pickup in maart 2024 (VS)

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 21-05-2024, om 10:10 uur

Tesla's Cybertruck was in maart de op één na best verkochte elektrische pickup in de Verenigde Staten, volgens een belangrijke verkoopindicator.

Registratiedata van Nieuwe Voertuigen

De futuristische pickup van Tesla stond alleen achter de Ford F-150 Lightning, volgens nieuwe voertuigregistratiedata van S&P Global Mobility, die voor het eerst werd gerapporteerd door de Automotive News. In maart 2024 had de Cybertruck 1.158 nieuwe registraties, terwijl de Lightning er 2.893 had. De R1T van Rivian had daarentegen slechts 548 nieuwe voertuigregistraties.

Woordvoerders van Tesla, Ford en Rivian hebben niet direct gereageerd op een verzoek om commentaar.

Leveringen en Productie

Tesla begon met de leveringen van de Cybertruck aan de eerste twaalf eigenaren op 30 november. De elektrische pickup van Ford kwam op de markt in 2022 en die van Rivian in 2021.

Lees meer over het ontwerp van de nieuwe CyberTruck.

Tesla heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel Cybertrucks er zijn geleverd. Maar er was een aanwijzing eerder dit jaar toen het bedrijf ongeveer 3.878 Cybertrucks terugriep die tussen 13 november en 4 april waren geproduceerd, wat in feite alle modellen waren die Tesla in die periode had geproduceerd.

Grote Interesse en Reserveringen

Voorafgaand aan het leveringsevenement had de Cybertruck volgens een online telling maar liefst 2 miljoen reserveringen, en het voertuig werd snel een van de meest gewilde statussymbolen voor beroemdheden.

Verkoopvertragingen in de EV-industrie

Ondertussen hebben zowel Ford als Tesla te maken met een vertraging in de EV-verkoop in de hele industrie. In april rapporteerde Tesla zijn eerste kwartaal-op-kwartaal daling sinds 2020. En in maart kondigde Ford plannen aan om zijn personeelsbestand te verkleinen in de fabriek die de F-150 Lightning bouwt.

Mijn conclusie

Met meer dan 1.000 registraties (in de VS) in de eerste volledige maand van 2024 dat hij beschikbaar is, toont aan dat de Cybertruck een serieuze concurrent is voor gevestigde merken zoals Ford en Rivian. De productie lijkt dan ook in volle gang te zijn gezet.

De toekomst van de Cybertruck lijkt veelbelovend, maar zal afhankelijk zijn van Tesla's vermogen om aan de vraag te voldoen, productiekwesties aan te pakken en de zorgen van klanten over het bereik en de kosten van het voertuig weg te nemen. Terwijl de markt voor elektrische pickups zich blijft ontwikkelen in de VS, zullen de prestaties van de Cybertruck in de komende maanden cruciaal zijn voor Tesla's positie in deze competitieve sector.

Laatste Tesla nieuws