Gaat Tesla een E-bike op de markt brengen?

Gaat Tesla een E-bike op de markt brengen na het faillissement van vanMoof?

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 21-07-2023

Elon Musk heeft gezegd dat het mogelijk is dat Tesla een elektrische fiets ontwikkelt. Het is dus niet uitgesloten dat een e-bike van Tesla op de markt komt.

Uit een Amerikaans onderzoek bleek dat mannen een sterke voorkeur hebben voor een Tesla e-bike boven andere merken. Ze zijn zelfs bereid aanzienlijk meer geld te betalen voor een e-bike van Tesla.

Het design

Uiteraard gaat Tesla in dit geval voor het best denkbare futuristische design. Zoals we van de autofabrikant gewend zijn, staat het uiterlijk van de fiets voorop!

Wet- en regelgeving dwarsligger?

Hoewel Elon Musk eerder aangaf geen elektrische motorfiets te willen produceren vanwege veiligheidsoverwegingen, heeft hij wel interesse getoond in het ontwikkelen van een elektrische fiets.

Dit argument is te begrijpen als je nagaat dat het rijden op een e-bike niet overal zo veilig is als in Nederland. Onze wegennet is er namelijk al desenia op fietsers ingesteld. Dat is ook de reden dan je in veel staten in de US een helmplicht hebt voor elektrische fietsen. In Nederland geldt er enkel een helmplicht voor speed pedelecs, oftewel 45 km/u fietsen.

Toch lijkt de Tesla e-bike er te komen

In een interview in 2018 zei hij: "Electric bike, I think we might do an electric bike, yeah." Dus de kans dat een Tesla e-bike op de markt komt, is zeker niet onmogelijk.

Wat wordt de prijs van de Tesla e-bike?

Hoeveel vraagt Tesla voor zijn elektrische fiets? Het is mogelijk dat Elon Musk zijn plannen nieuw leven inblaast wanneer hij ziet hoeveel mensen bereid zijn te betalen voor een e-bike van Tesla. Deze vraag werd ook in het onderzoek gesteld. Voor een elektrische fiets van Toyota was de prijs relatief bescheiden, namelijk 1741 dollar (1553 euro).

Als Mercedes een elektrische fiets op de markt zou brengen, zouden mensen al bereid zijn om meer te betalen, namelijk 1912 dollar (1705 euro). Een e-bike van Audi is nog populairder met een prijs van 2170 dollar (1935 euro). Echter, voor een elektrische fiets van Tesla zijn Amerikanen bereid diep in de buidel te tasten, aangezien de ondervraagden aangaven er 2254 dollar voor te willen betalen (2010 euro). Een gemiddelde VanMoof-fiets was (veel) duurder dan dat...

Is hij het waard?

Lees meer Tesla nieuws