Is de nieuwe Tesla Model Y gelekt?

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Laatste update: 11-06-2024, om 15:30 uur

Er gaan veel geruchten rond over de lancering van de nieuwe Model Y. Dit op basis afbeeldingen die online verschenen op X en andere nieuwsmedia. De Tesla Model Y is immers enorm populair waardoor er veel aandacht is voor een eventuele nieuwe variant. Het is niet alleen de bestverkochte elektrische auto in Nederland, maar was zelfs de bestverkochte EV van heel Europa en staat nog altijd in de top 3 bestverkochte auto's. Maar zijn de geruchten terecht? Wij onderzochten het. Een facelift van de Tesla Model Y is namelijk groot nieuws!

Interne project naam: Juniper

We wisten al een tijdje dat deze facelift (met de codenaam Juniper) op komst was. Ook weten we al wat Tesla van plan is met deze facelift, namelijk precies hetzelfde als wat ze vorig jaar deden met de vernieuwde Tesla Model 3 Highland.

Elon Musk himself ontkent komst Juniper (09-06-2024)

Op 9 juni 2024 Posten Elon Musk op X dat de Juniper dit jaar niet gelanceerd wordt. Maar zoals de geschiedenis vaak heeft bewezen, kan dit zomaar anders zijn! Zie post hieronder:

De foto die voor alle ophef zorgde

Op Instagram is namelijk een foto opgedoken vanuit China. Daarop zien we een Tesla Model Y met de achterlichten van de nieuwe Model 3. Als deze foto echt is, kan het bijna niet anders dan dat dit de nieuwe Model Y is. We zijn er inmiddels achter dat deze foto gefotoshopt is of met AI aangepast lijkt te zijn. De resolutie van de afbeelding gooit daar nog een schepje bovenop. Bekijk hieronder de bewerkte foto die voor zoveel ophef zorgde:

Ook de voorzijde zichtbaar

Deze foto zorgde voor zoveel ophef omdat ook de voorkant te zien was. Toevallig stond de auto tegenover een spiegel. Hier vallen de koplampen op, die sterk lijken op die van de Model 3 facelift, zij het iets minder plat.

Wat betreft het interieur is er nog niets gelekt en daar valt dus weinig over te zeggen, maar het is te verwachten dat ook dit eenzelfde opfrisbeurt zal ondergaan als bij de Model 3 het geval is geweest. Het interieur van de Tesla Model 3 kreeg immers een grondige update bij de facelift, dus we vermoeden dat de Model Y hierin niet zal verschillen.

Mijn conclusie

Wanneer kunnen we de vernieuwde Model Y verwachten? Volgens eerdere berichten zou de productie van de auto halverwege dit jaar van start gaan. Het exacte moment waarop de auto in Nederland zal verschijnen, blijft nog even onzeker. Eén ding is naar mijn mening echter al duidelijk: deze auto zal als warme broodjes over de toonbank gaan. Dat ging hij al, maar met dit vernieuwde design zal dit alleen nog maar toenemen.

Laatste Tesla nieuws