Is de nieuwe Tesla Model Y gelekt?

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Laatste update: 09-02-2024, om 09:30 uur

Het lijkt erop dat de facelift van de Tesla Model Y voortijdig online is verschenen. De Tesla Model Y geniet immense populariteit. Niet alleen was het de bestverkochte auto in Nederland, maar het was zelfs de bestverkochte auto van heel Europa. Een facelift voor de Tesla Model Y is dus groot nieuws.

Nieuwe naam: Juniper

We wisten al een tijdje dat deze facelift (met de codenaam Juniper) op komst was. Ook weten we al wat Tesla van plan is met deze facelift, namelijk precies hetzelfde als wat ze vorig jaar deden met de vernieuwde Tesla Model 3 Highland. Het zal dus geen enorme verrassing zijn.

Dit geldt des te meer omdat de auto nu al lijkt te zijn gelekt. Tenminste, dat lijkt zo. Op Instagram is namelijk een foto opgedoken vanuit China. Daarop zien we een Tesla Model Y met de achterlichten van de nieuwe Model 3. Als deze foto echt is, kan het bijna niet anders dan dat dit de nieuwe Model Y is.

Ook de voorzijde zichtbaar

Toevallig staat de auto tegenover een spiegel, waardoor we meteen ook een blik op de voorzijde kunnen werpen. Hier vallen de koplampen op, die sterk lijken op die van de Model 3 facelift, zij het iets minder plat.

Wat betreft het interieur hebben we nog geen beeld, maar het is te verwachten dat ook dit een vernieuwing zal ondergaan. Het interieur van de Tesla Model 3 kreeg immers een grondige update bij de facelift, dus we vermoeden dat de Model Y hierin niet zal verschillen.

Mijn conclusie

Wanneer kunnen we de vernieuwde Model Y verwachten? Volgens eerdere berichten zou de productie van de auto halverwege dit jaar van start gaan. Het exacte moment waarop de auto in Nederland zal verschijnen, blijft nog even onzeker. Eén ding is naar mijn mening echter al duidelijk: deze auto zal als warme broodjes over de toonbank gaan. Dat ging hij al, maar met dit vernieuwde design zal dit alleen nog maar toenemen.

Laatste Tesla nieuws