Vernieuwde Tesla Model Y halverwege 2024 verwacht

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Laatste update: 02-02-2024, om 13:00 uur

Volgens bronnen is Tesla druk bezig met de ontwikkeling van een vernieuwde versie van de populaire Model Y, die naar verwachting halverwege 2024 in productie zal gaan.

Tesla is momenteel bezig met de voorbereidingen voor de grootschalige update van de auto in China, zo melden bronnen aan Bloomberg. De productie in China zal naar verwachting in de zomer van 2024 van start gaan.

De meest populaire auto van 2023

De meest populaire elektrische auto van 2023 op de markt zal na de update zowel van binnen als van buiten een ander uiterlijk krijgen. In oktober van afgelopen jaar kreeg de Model Y al een nieuw stuur en sfeerverlichting, maar de veranderingen in de update van 2024 worden naar verwachting ingrijpender.

Wat gaat er veranderen?

Naar verluidt zal de productie in de Tesla-fabriek in Shanghai rond de jaarwisseling gedurende een week worden stilgelegd om enkele aanpassingen door te voeren voor de productie van toekomstige auto's.

Vernieuwde Model 3

Eerder dit jaar onderging de Model 3 van Tesla al een ingrijpende facelift. Het exterieur van de nieuwe Model 3 heeft een strakker ontwerp, terwijl het interieur ook vernieuwd is en er nieuwe functies zijn toegevoegd, zoals een grotere actieradius en een touchscreen achterin. Op dit moment is nog niet bekend welke nieuwe functies de Model Y zal krijgen.

Laatste Tesla nieuws