Via de App een Tesla Robottaxi bestellen doe je zo

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 24-04-2024, om 10:20 uur

Tesla heeft een voorproefje gegeven van de aankomende functie in hun app waarmee je een rit kunt bestellen in hun zelfrijdende taxi.

Eenvoudige Interface voor Robotaxi Bestelling

In een toelichting op de nieuwe kwartaalcijfers heeft Tesla vijf screenshots vrijgegeven van de app-functionaliteit waarmee je een zelfrijdende Robotaxi kunt bestellen. Deze Uber-achtige functie wordt geïntegreerd in de huidige Tesla-app met een minimalistische interface.

Gemakkelijk oproepen en aanpassen

Met de grote knop 'Summon' kun je een Tesla Robotaxi aanvragen, inclusief de geschatte wachttijd. Via de app kun je de binnentemperatuur instellen en je favoriete muziek kiezen. Op een kaartje kun je live de locatie van de auto volgen, samen met het aantal passagiers en beschikbare zitplaatsen.

Focus van Tesla verschuift naar zelfrijdende toekomst

Nu Tesla minder elektrische auto's verkoopt dan verwacht, richt het bedrijf van Elon Musk zich steeds meer op de kansen met zelfrijdende software en toekomstige robotaxi's. Op 8 augustus zal Tesla de zelfrijdende taxi onthullen, afhankelijk van goedkeuring door toezichthouders voordat de eerste ritten kunnen plaatsvinden.

Volledig zelfrijdende Robotaxi in ontwikkeling

Tesla beweert dat de robotaxi 'vanaf de grond af aan' is ontworpen om volledig zelfrijdend te zijn, wat suggereert dat de auto zonder stuur en pedalen zal zijn.

Concept-ontwerp en toekomstige onthulling

Vorig jaar werden in de biografie van Elon Musk afbeeldingen getoond van een concept-ontwerp van de Robotaxi, een kleine tweedeurs auto met twee zitplaatsen. Het definitieve ontwerp wordt echter pas in augustus onthuld.

Status van Autopilot en Full Self-Driving

De huidige rijhulpsystemen van Tesla, genaamd AutoPilot en Full Self-Driving, zijn nog niet volledig zelfrijdend, dus bestuurders moeten altijd alert blijven en hun handen aan het stuur houden. Musk beweert al jaren dat de volledig zelfrijdende versie van de software bijna klaar is, maar dit bleek telkens te optimistisch.

Mijn conclusie

Deze nieuwe functie is één van de vele features die gericht zijn op het verbeteren van alles wat te maken heeft met verplaatsing van A naar B, inclusief het bestellen van een taxi. Hiermee laat het bedrijf van Elon Musk zien dat een Tesla meer is dan alleen een auto. Met de zelfrijdende functie dient het een veel groter doel dat de traditionele autobranche op zijn kop zal zetten.


Laatste Tesla nieuws