WallStreet update Tesla dinsdag viertien november 2023

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 15-10-2023, om 11:10 uur

Op Wall Street vertoont de Nasdaq op dinsdag 14-11-2023 een sterke stijging, vooral nadat de Amerikaanse inflatie lager uitkwam dan verwacht. Tesla en Amazon behoren tot de meest populaire grote techfondsen.

Eerste update

Na de sprong van ruim 4% gisteren lijkt Tesla vandaag bijna 2% hoger te openen. Wall Street begint dinsdag opgewekt, met stijgingen tot 1,6%. Beleggers reageren positief op de verdere daling van de inflatiecijfers in de VS. De grote techfondsen putten kracht uit verminderde zorgen over inflatie. Tesla voegt daar nog eens 4,1% aan toe. Volgens de Indiase minister van Handel overweegt de fabrikant van elektrische auto's meer onderdelen uit India te importeren.

Update #2

Op Wall Street blijft de stemming dinsdag tussentijds positief, met winsten tot 1,7%. De afkoeling in de Amerikaanse inflatie geeft de Federal Reserve steun om af te zien van een nieuwe renteverhoging. Tesla blijft onverminderd stijgen bij de grote techfondsen en boekt nog eens 5% winst.

Laatste update

Na een vlak begin van de week herstelt Wall Street zich stevig op dinsdag. Vooral de techbeurs Nasdaq presteert uitstekend met een winst van 2,4%. De brede S&P 500 voegt 1,9% toe. Amerikaanse beleggers tonen optimisme vanwege de verdere afname van de Amerikaanse inflatie. Tesla blijft zijn opwaartse trend voortzetten met een nieuwe stijging van 6,1%. Volgens de Indiase minister van Handel is de fabrikant van elektrische auto's van plan meer onderdelen uit India te importeren, terwijl Amazon 2,3% wint.

Meer Tesla nieuws