MisterGreen ProDrive Rijvaardigheidstraining

Sinds twee jaar werkt MisterGreen samen met de expert op het gebied van rijvaardigheidstrainingen Prodrive. Alle leaserijders van MisterGreen krijgen bij het afsluiten van een leasecontract een rijvaardigheidstraining aangeboden. Dit is niet alleen leerzaam en leuk maar scheelt ook nog eens in je eigen risico! MisterGreen liep een middag met Prodrive mee en stelde een paar vragen. Lees hieronder het interview en ontdek hoe jij je eigen risico kan verlagen!

Vertel eerst eens iets over Prodrive Training. Wie zijn jullie, en wat doen jullie?

Prodrive Training is sinds 1993 specialist op het gebied van veilig, duurzaam en bewust rijden. Onze enthousiaste coaches stimuleren de bestuurder om op een correcte wijze rijtaakondersteuning, zoals Tesla’s Autopilot, toe te passen. Wij geloven dat moderne voertuigtechnologie, waar een Tesla vol mee zit, het verkeer veiliger kan maken. Daarbij is het belangrijk dat deze techniek op de juiste wijze wordt toegepast. Hier ondersteunt Prodrive in.

De trainingen vinden plaats op de openbare weg en we komen graag zelf naar de klant toe! We kunnen ook afspreken bij het kantoor van MisterGreen in Amsterdam. Bijna al onze trainingen zijn één op één en in de eigen auto van de klant. Zo krijgt de klant alle aandacht.

Wat vinden jullie van de veiligheid van elektrische auto’s en dan met name Tesla’s?

Wat veiligheid betreft hebben elektrische auto’s het voordeel dat het batterijpakket helemaal in de bodem geïntegreerd is. Dit zorgt voor een laag zwaartepunt en komt daarmee de wegligging ten goede. Omdat er geen zwaar motorblok voor je “benen” zit zoals bij een auto met een verbrandingsmotor is er meer ruimte voor een kreukelzone. Bij een frontale aanrijding wordt hierdoor de klap bij bijvoorbeeld een Tesla beter opgevangen dan bij auto’s met een verbrandingsmotor.

Daarnaast is het zeker aan te raden om de ‘Autopilot’ optie te nemen bij het bestellen van je Tesla of bijvoorbeeld Pro-Pilot op een Nissan. Wij zijn er echt van overtuigd dat als je van ons leert hoe je deze rijtaakondersteuning moet toepassen dat dit de veiligheid ten goede komt. Het is hierbij vooral belangrijk dat de bestuurder altijd blijft opletten. Deze systemen assisteren je om een aanrijding te voorkomen. Wij durven te stellen dat het risico op een kop-staart aanrijding met 99% afneemt als je rijtaakondersteuning op een verstandige manier toepast.

Tot slot irriteert het ons mateloos dat er in de media altijd wordt gesproken over ‘zelfrijdende auto’s’ want Tesla’s zijn nog niet geheel zelfrijdend. De Nederlandse wet staat dit nog niet toe. Dit onderstreept het belang van onze ProDrive training zodat perceptie en werkelijkheid samen komen.

"Samen met de verzekeraar is MisterGreen overeengekomen dat wanneer de berijder de training volgt het eigen risico bij Tesla’s flink kon zakken."

Wat is jullie relatie met MisterGreen?

Ongeveer twee jaar geleden kwamen wij met Roel Smelt van MisterGreen in contact. Roel had een ‘probleem’. De verzekeringsmaatschappij had kort daarvoor besloten een verhoging door te voeren in het eigen risico van de berijders. MisterGreen wilde hier natuurlijk niet mee akkoord gaan en is op zoek gegaan naar een oplossing. De oplossing is een MisterGreen Prodrive Rijvaardigheidstraining gericht op schadereductie en het optimaal gebruiken van veiligheidssystemen zoals bijvoorbeeld Autopilot. Samen met de verzekeraar is MisterGreen overeengekomen dat wanneer de berijder de training volgt het eigen risico bij Tesla’s flink kon zakken. Inmiddels verzorgd Prodrive Training alweer twee jaar deze trainingen voor MisterGreen.

Waarom zouden mensen de Prodrive rijvaardigheidscursus moeten volgen?

De doelstelling van de training is het verlagen van de schadelast en het vergroten van de veiligheid van de bestuurder. Daarnaast is de training vooral leuk en leerzaam! We houden hierbij altijd rekening met de wensen van de klant bij het bepalen van de inhoud van de training. Over het algemeen zien wij in onze trainingen terug dat 70% van de berijders de aanwezige rijtaakondersteuning niet of op een verkeerde wijze toepast. De ene bestuurder voelt zich al helemaal vertrouwd met de systemen terwijl de andere deze juist maar eng vindt. Je leert met name je nieuwe auto veel beter kennen. Een elektrische auto verschilt qua rijgedrag toch iets van een auto met verbrandingsmotor. Met de MisterGreen rijvaardigheidstraining laten wij de bestuurder zien hoe je het optimale uit je Tesla haalt!

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery