Speel al je oude Atari games in je Tesla

Er zit een nieuwe grote software update aan te komen voor alle Tesla’s: ‘Version 9.0’. De vorige grote update (‘Version 8.0’) is alweer bijna twee jaar geleden. Daarom is de tijd rijp voor een nieuwe grote update vond ook Tesla CEO Elon Musk. In een bericht op Twitter sprak hij zelfs over de mogelijkheid om classic Atari games te spelen in je Tesla. Lees verder.

Over-the-air software update

Tesla’s staan onder andere bekend om het grote touchscreen in het middenconsole waarmee je de auto kan bedienen. Wanneer je een rondje om een Tesla heen loopt zul je, als je goed kijkt, ook enkele camera’s zien zitten. Zowel het touchscreen als de camera’s maken deel uit van alle technologische ‘hardware’ waar een Tesla vol mee zit. Deze ‘hardware’ moet natuurlijk voorzien zijn van een besturingssysteem, oftewel ‘software’. Tesla verbetert deze software eigenlijk continu. Daarnaast wachten ze niet met het implementeren van deze verbeterde software tot een nieuw model of tot jij een nieuwe auto koopt. Nee, de software van je Tesla wordt geüpdatet zodra deze beschikbaar is. Bijna wekelijks vindt zo’n kleine software update wel plaats wanneer je Tesla verbonden is met het internet (vandaar: ‘over-the-air software update’). Een grote software update, zoals die gepland staat met ‘Version 9.0’, vindt minder vaak plaats.

Tesla occasions blijven up-to-date

Deze aanpak met ‘over-the-air software updates’ is uniek in de autowereld. Dus ook wanneer je een wat oudere Tesla occasion zou leasen blijft deze gebruikmaken van de nieuwste besturingssystemen. Hierdoor zal een Tesla occasion minder snel verouderen.

Atari games in je Tesla

Soms zijn zogeheten ‘Easter Eggs’ onderdeel van een Tesla software update. Deze worden in dit artikel uitgebreid besproken. Elon Musk is blijkbaar fan van ‘old school’ arcade games aangezien hij bekend maakte dat oude Atari spellen zoals Pole Position, Tempest en Missile Command onderdeel zullen zijn van nieuwe ‘Easter Eggs’ die aan de software worden toegevoegd.

Zie jij jezelf straks als gamen in je Tesla occasion? Vraag hier direct een offerte aan lease een Tesla occasion tegen de meest voordelige prijs!