Laadkosten een stuk zonniger met zonnepanelen van Sungevity

Hoeveel energie levert de zon?

De hoeveelheid zonne-energie die de aarde bereikt is enorm. In één uur komt er op de aarde een hoeveelheid energie terecht die overeenkomt met het jaarlijkse wereld energieverbruik! Alleen Nederland vangt per jaar al een hoeveelheid zonne-energie dat voldoende is om 60 maal in ons totale jaarlijkse energieverbruik te voorzien.

Geen redenen meer om het niet te doen

Maar waarom gebruiken we dan niet al deze voordelige én groene beschikbare energie? De uitdaging zit hem in het efficiënt opvangen waardoor het energienet stabiel gehouden kan worden. Zonnepanelen zijn geen nieuwe uitvinding, maar winnen afgelopen jaren enorm aan populariteit. Dit komt mede door betere panelen met een hogere opbrengst en door gunstige regelingen van de overheid. Verder kunnen elektrische auto’s in de toekomst een grote rol spelen om het energienet te balanceren door de batterij als buffer te gebruiken. Conclusie: duurzame opwekking en opslag mogelijkheden zijn er voldoende.

De droom van MisterGreen

Regelmatig krijgen wij opmerkingen van de zogenaamde “reaguurders” over onze uitingen dat de stroom waar onze Tesla’s op rijden voor 85% uit fossiele brandstof is opgewekt. Daar kan je lang over discussiëren, maar op dit moment zit er een kern van waarheid in. Echter, het is zo dat de techniek voorhanden is om 100% elektrisch te rijden door zonlicht. Dat is bij fossiele brandstof auto’s niet het geval. Daarnaast helpen apps als die van Jedlix erbij om je Tesla slim op te laden, waardoor je zo veel mogelijk groene energie gebruikt om jouw EV op te laden. Het aanschaffen van zonnepanelen draagt enorm bij aan het vergroten van de bijdrage aan het totale energienet. Hoe mooi zou het zijn als onze vloot van 100% elektrische auto’s ook nog eens zoveel mogelijk op eigen groene stroom gaat rijden? En dat is nou de droom van MisterGreen.

Extra voordeel: zonnepanelen verdienen zichzelf terug

Even een rekenvoorbeeld: een gemiddelde auto rijdt in Nederland zo’n 14.000 kilometer per jaar. Als je een zuinige auto hebt (stel dat je 1 op 18 rijdt), heb je daar 778 liter benzine voor nodig (14.000/18 = 778). Bij een literprijs van €1,65 betaal je per jaar al snel €1284 aan benzinekosten. Gelukkig wordt dat kostenplaatje met zonnepanelen een stuk zonniger. 10 zonnepanelen wekken zo’n 2500 kWh per jaar op, waarop je diezelfde 14.000 kilometer kunt rijden. De aanschaf van de panelen verdien je in 6 tot 8 jaar terug, waarna je nog jaren van gratis stroom profiteert.

Wij helpen jou graag samen verduurzamen met Sungevity

Onze partner Sungevity is al jaren één van de marktleiders en absolute expert op het gebied van zonnepanelen. Zij hebben een ultiem doel: in 2030 5 miljoen mensen laten leven van zonnestroom. Dankzij geavanceerde software maken ze betrouwbare ontwerpen en exacte berekeningen. Eenvoudig online en zo nauwkeurig, dat ze zelfs je stroomproductie 10 jaar garanderen. Wil je gebruik maken van een gratis dakscan en een uitgebreid online advies? Laat dan hier je gegevens achter en ze nemen spoedig contact met je op. Speciaal voor de klanten van MisterGreen een leuk extraatje: 250 euro korting op je systeem.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery