Tesla Model 3 review: Gedetailleerde analyse + eindoordeel

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Update: 26-09-2023, om 11.23 uur

In de eerder verschenen video's van OCDetailing, geeft de eigenaar van het autobedrijf Joseph Torbati zijn mening over het in- en exterieur van de Tesla Model 3. Ook laat hij in een eerdere video zien hoe hij het rijden in de Model 3 ervaart. Opnieuw heeft OCDetailing enkele video's uitgebracht. In deze video's gaat Joseph dieper in op verschillende features van de Model 3.

Interieur

In de eerste video laat Joseph verschillende features van het interieur van de Model 3 zien. Op het stuur zitten slechts twee knopjes. Deze knopjes kun je gebruiken voor het kiezen van de muziek, het volume en het wijzigen van de stand van het stuur. Het wijzigen van de stand van het stuur zal tijdens het rijden echter lastig zijn, aangezien je moet blijven 'scrollen' tot de gewenste stand bereikt is.

Video 1

In het middenconsole bevindt zich een smartphone oplader. Het is dus niet mogelijk om je smartphone draadloos op te laden. Naast twee bekerhouders heb je hier twee (gesloten) opbergruimtes waarvan een met een 12-Volt aansluiting. Bij de achterbank bevinden zich nog twee USB-aansluitingen. Het dashboardkastje is zeer netjes in het dashboard geïntegreerd en kun je vanaf het 15'' scherm openen. Verder is bij de achterbank aan beide kanten een haakje geïntegreerd in het plafond, waaraan je bijvoorbeeld je pak of jas kunt ophangen.

De achterbank kan neergeklapt worden in een 60/40 verhouding. In de video kun je zien wat voor vlakke laadruimte je hierdoor kunt creëren.

Exterieur

In de tweede video laat Joseph verschillende (on)opvallende features zien aan de buitenkant van de auto. Eerst toont hij hoe de luchtpanelen onderaan de bumber open en dicht kunnen. Deze zijn bedoeld om de batterijen te koelen.

Ook geeft deze video een goede indruk van de grootte van de voorste kofferbak. Een leuke feature: je kunt deze kofferbak op slot zetten door de auto in 'Valet mode' te zetten. Dit geldt ook voor het dashboardkastje. Mocht je dus een keer iemand anders in je auto laten rijden, dan kun je deze ruimtes op slot zetten.

Video 2

Mocht het ooit zo zijn dat je opgesloten raakt in de voorste kofferbak, dan is er een verlichte knop waarmee je de kofferbak van binnen weer kunt openen. Wie weet komt dit ooit nog van pas...

Ook heeft Joseph gezocht naar de mogelijkheid om een trekhaak te plaatsen. Conclusie: er kan geen trekhaak worden geplaatst op de Tesla Model 3. We geven de hoop echter niet op aangezien Musk ooit heeft aangegeven dat een trekhaak wel tot de mogelijkheden zal behoren.

Wat opvalt bij de laadaansluiting van de Model 3, is dat deze groter is dan die van de Model S en X. Dit zou kunnen aanduiden dat deze alvast geschikt is gemaakt voor de installatie van andere internationale laadaansluitingen.

Velgen

Een van de eerste dingen die opvallen bij de Model 3 ten opzichte van de S en de X zijn de 18'' Aero velgen. De 18'' Aero velgen worden geleverd met aerodynamische wielkappen. Echter, kun je deze er vrij makkelijk vanaf halen. Achter de wielkappen bevinden zich donkergrijze aluminium velgen.

In deze video die op onze blog staat hebben we al eens laten zien hoe dit in z'n werk gaat. Joseph laat in zijn video ook zien hoe je deze kappen kunt verwijderen. Maar daarnaast laat hij zien dat de moeren van de velg bedekt kunnen worden met dezelfde 'doppen' die voor de Model S gebruikt kunnen worden. Hierdoor kunnen de aluminium moeren worden bedekt. Bovendien kun je ook nog een dop op het midden van de velg zetten, waardoor het 'gat' dat zich in het midden van de velg bevindt wordt bedekt.

Het is uiteindelijk afhankelijk van de persoon of je deze aerodynamische kappen mooi vindt of niet. Er wordt wel van gezegd dat ze de actieradius van de auto met 5-10% vergroten, dit is echter nog niet bewezen.

Hoofd- en beenruimte

In de derde video laat Joseph zien hoe ruim de Model 3 is voor zowel de bestuurder als voor de passagiers. In deze video gaat hij in de Model 3, S en X zitten om de ruimte tussen de verschillende auto's te vergelijken.

Als eerste gaat Joseph in de Model 3 zitten en zet de bestuurdersstoel in zijn eigen positie en dit is vrij ver naar achter vanwege zijn lengte. Op het moment dat hij op de achterbank gaat zitten kun je zien hoe ruim de Model 3 is. Wat vooral opvalt is de hoofdruimte op de achterbank.

In de Model S heeft hij op de bestuurdersstoel vanzelfsprekend meer ruimte omdat dit een grotere auto is. Vergeleken met de Model S lijkt het scherm van het besturingssysteem van de Model 3 zelfs nog iets beter geplaatst qua bereikbaarheid en zichtbaarheid. Achterin geldt hetzelfde als voorin en heeft de Model S meer beenruimte dan de Model 3. Echter, biedt de Model S door zijn constructie achterin minder hoofdruimte dan de Model 3.

Ook in de Model X (7-zitplaatsen) heb je als bestuurder zeer veel ruimte en wordt er door het overvloed aan glas een zeer open en ruim gevoel gecreëerd. Echter, blijkt in de video dat de passagiers op de achterbank minder ruimte hebben dan in zowel de Model S als de Model 3.

Video 3

Bestellen

Maak nu nog gebruik van een vroeg reserveringsnummer voor de Tesla Model 3, bestel direct jouw Tesla Model 3 en krijg deze als een van de eerste in Nederland geleverd. Sluit je hier aan bij de 'Club van 1.000'.

Op de hoogte blijven

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.

Het laatste Tesla nieuws