Tesla Model 3 productielijn verder geoptimaliseerd en geautomatiseerd

Afgelopen tijd is men in de Tesla fabriek in Fremont, CA druk bezig geweest om de productielijn van de Tesla Model 3 sneller en meer geautomatiseerd te maken. Het doel van de autofabrikant is om eind maart 2.500 Tesla Model 3’s per week te produceren. Is dit iets te optimistisch van Elon Musk of gaat Tesla dit halen? Lees hieronder.

Snoeien om te groeien

Om de optimalisatie en automatisering te implementeren was het wel noodzakelijk om de productielijn 4 dagen te stoppen. Een woordvoerder van Tesla gaf aan dat dit soort, korte productiestops ter verbetering van de productie vaak voorkomen bij dit soort trajecten:

“Our Model 3 production plan includes periods of planned downtime in both Fremont and Gigafactory 1. These periods are used to improve automation and systematically address bottlenecks in order to increase production rates. This is not unusual and is in fact common in production ramps like this.”

Betere batterijen productie

Voorheen werd de productie van de batterijen voor de Tesla in ‘Gigafactory 1’ gezien als een bottleneck voor de productie. Mogelijk is dit nu aangepakt omdat de Duitse partner van Tesla die is gespecialiseerd in automatisering, Tesla Grohmann, een nieuw module heeft ingebouwd voor de productie van batterijen. Deze is meer geautomatiseerd dan de vorige module.

Productie van Tesla Model 3 loopt verder op

De productie van Tesla Model 3’s lijkt nu verder op te lopen. Dit blijkt uit het feit dat Tesla in maart per week meer dan 1000 nieuwe Model 3 serie-nummers registreert bij de NHTSA (Amerikaanse RDW).

Wil jij in een van de eerste 1000 Tesla Model 3’s in Nederland rijden? Stel ‘m dan hier samen en vraag direct een offerte aan.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery